
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Jos teet piirakan pelkästään sienistä ja kalkkunasta, tuplaa niiden määrät. Tämä ohje on tehty kasvislisällä. Käytä ruokavalioosi sopivia kasviksia. Tarjoa piirakkaa esimerkiksi iltapalaksi.
Ainesosat
Täyte: | |
200 g | herkkusieniä |
200-250 g | kasviksia (maissi, sipuli, porkkana, parsakaali) |
80 g | kalkkunaleikettä |
ripaus | suolaa |
ripaus | timjamia |
ripaus | mustapippuria |
0,5 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
Taikina: | |
1 dl | vettä |
0,5 dl | perunahiutaleita |
120 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta |
1 dl | täysjyväriisijauhoja |
0,5 tl | suolaa |
0,5 tl | leivinjauhetta |
Vuoan voitelu: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
Pinnalle: | |
1,5 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
Valmistusohje
1. Valmista täyte. Viipaloi sienet ja käsittele tarvittaessa kasvikset. Paista sieniä, kasviksia ja kalkkunaa hetki paistinpannulla. Valuta irronnut neste pois. Mausta ja lisää kasvijuoma. Anna hautua taikinan teon ajan kannen alla.
2. Valmista perunasose taikinaa varten. Sekoita 1 dl kiehuvaa vettä ja 0,5 dl perunahiutaleita. Sosetta tarvitaan 1 dl.
3. Sulata rasva. Lisää joukkoon muut ainekset hyvin sähkövatkaimella sekoittaen.
4. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 27 cm). Levitä taikina vuokaan.
5. Lisää täyte piirakkapohjalle. Ripottele pinnalle "juusto".
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Jos pohja tuntuu pehmeältä, paista vielä alalämmöllä 5 minuuttia.