Sieni-kalkkuna-kasvispiirakka resepti

Sieni-kalkkuna-kasvispiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Jos teet piirakan pelkästään sienistä ja kalkkunasta, tuplaa niiden määrät. Tämä ohje on tehty kasvislisällä. Käytä ruokavalioosi sopivia kasviksia. Tarjoa piirakkaa esimerkiksi iltapalaksi.

Ainesosat

Täyte:  
200 g herkkusieniä
200-250 g kasviksia (maissi, sipuli, porkkana, parsakaali)
80 g kalkkunaleikettä
ripaus suolaa
ripaus timjamia
ripaus mustapippuria
0,5 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
Taikina:  
1 dl vettä
0,5 dl perunahiutaleita
120 g maidotonta margariinia
1,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 dl täysjyväriisijauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
Vuoan voitelu:  
1 rkl maidotonta margariinia
Pinnalle:  
1,5 dl maidotonta "juusto"raastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: herkkusieni/muu viljelty sieni, maissi (vihannes), sipuli, porkkana, parsakaali, kalkkuna, ruokasuola, timjami, vesi, mustapippuri, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, tattari, maissijauho, perunatärkkelys(jauho), psylliumsiemen, E500/ruokasooda (leivinjauhe), maissitärkkelys, härkäpapu, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Valmista täyte. Viipaloi sienet ja käsittele tarvittaessa kasvikset. Paista sieniä, kasviksia ja kalkkunaa hetki paistinpannulla. Valuta irronnut neste pois. Mausta ja lisää kasvijuoma. Anna hautua taikinan teon ajan kannen alla.

2. Valmista perunasose taikinaa varten. Sekoita 1 dl kiehuvaa vettä ja 0,5 dl perunahiutaleita. Sosetta tarvitaan 1 dl.

3. Sulata rasva. Lisää joukkoon muut ainekset hyvin sähkövatkaimella sekoittaen.

4. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 27 cm). Levitä taikina vuokaan.

5. Lisää täyte piirakkapohjalle. Ripottele pinnalle "juusto".

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Jos pohja tuntuu pehmeältä, paista vielä alalämmöllä 5 minuuttia.