
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Piirakat maistuvat välipalana tai juhlien kahvipöydän pikkusuolaisena. Vaihtele käyttämiäsi sieniä tai korvaa halutessasi jauheliha broilerisuikaleilla.
Ainesosat
Taikina: | |
5 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
1 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
2 tl | leivinjauhetta |
200 g | maidotonta margariinia |
2 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
3 dl | kylmää vettä |
Täyte: | |
1 pieni | sipuli |
200 g | naudan jauhelihaa |
150 g | metsäsieniä |
1 tl | timjamia |
0,5 tl | mustapippuria |
0,5 tl | suolaa |
Päälle: | |
1 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
2 | kananmunaa |
2 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
Valmistusohje
1. Valmista taikina. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Nypi rasva joukkoon. Lisää "juusto".
2. Lisää kylmä vesi. Sekoita.
3. Painele taikina leivinpaperille levyksi jauhojen avulla. Jaa 24 palaan.
4. Painele palat muffinivuokiin. Käytä jauhoja apuna. Jos käytössäsi on muffinipelti, laita vuoat sen koloihin. Näin taikinan paineleminen helpottuu.
5. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sitä yhdessä jauhelihan ja sienten kanssa pannulla.
6. Laita täytteen ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Jaa täyte lusikalla pikkupiiraiden keskelle.
7. Ripottele pinnalle "juusto".
8. Sekoita keskenään muna ja "kerma". Valuta seos piiraiden päälle.
9. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä piiraat foliolla.