Sieni-artisokkasalaatti resepti

Sieni-artisokkasalaatti
Salaatit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Sienet ja artisokka tuovat hauskaa vaihtelua salaattiin. Kastike kruunaa raikkaan ruokahetken. Kantarellien tilalla voit käyttää myös muita metsäsieniä, jotka eivät vaadi ryöppäystä.

Ainesosat

250 g säilykeartisokkia
1 l kantarelleja
0,5 rkl maidotonta margariinia
0,5 tl hienoa merisuolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
50 g friseesalaattia
50 g rucolaa
50 g mangoldia
0,5 dl kurpitsansiemeniä
Kastike:  
2 rkl balsamietikkaa (tarkista ainesosat)
1 tl sinappia
1 rkl vettä
3 rkl öljyä
0,5 tl hienoa merisuolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
Linkitetyt ruoka-aineet: latva-artisokka, metsäsieni, merisuola, lehdellinen salaatti, kurpitsansiemen, etikka, sinappi/sinapinsiemen, vesi, rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy, ruokasuola, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, mustapippuri, rosmariini

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Halkaise artisokan sydämet ja nosta ne valumaan siivilään.

2. Puhdista sienet ja pilko suurimmat pienemmiksi paloiksi. Paista sienet pannulla ja anna irtoavan nesteen haihtua lähes kokonaan. Lisää pannulle nokare rasvaa ja ruskista sieniä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Huuhtele salaatinlehdet. Kääräise lehdet puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja ravista kuiviksi. Voit käyttää myös salaattilinkoa. Revi lehdet tarjoiluastiaan.

4. Paahda kurpitsansiemeniä hetki kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.

5. Kokoa tarjoilulautaselle kerroksittain sieniä ja artisokan sydämiä. Ripottele pinnalle paahdetut siemenet.

6. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Valuta kastiketta salaatille juuri ennen tarjoilua.