Siemensämpylät jauhoseoksesta resepti

Siemensämpylät jauhoseoksesta
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Sämpylöissä on käytetty auringonkukansiemeniä. Voit vaihtaa ne toisiin siemeniin tai jättää kokonaan pois. Sämpylöihin tulee rapsakka kuori, mutta sisus jää pehmeäksi. Sämpylät maistuvat täytettyinä esimerkiksi aamupalalla ja välipalana.

Ainesosat

5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
3 rkl siirappia
50 g maidotonta margariinia
2 tl suolaa
1 dl auringonkukansiemeniä
1,5 rkl valkoviinietikkaa
n. 10 dl (600 g) gluteenitonta jauhoseosta
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, siirappi, ruokasuola, auringonkukka/siemenet, hiiva, E491, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, etikka, viinirypäle/rusina, E223, vehnätärkkelys jossa gluteenia enintään 20mg/kg, gluteeniton kaura, sokerijuurikaskuitu, E412

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
18
kpl

1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Vatkaa joukkoon hiiva ja siirappi. Anna levätä 10 minuuttia.

2. Sekoita taikinaan sulatettu rasva, suola, siemenet ja etikka.

3. Lisää taikinaan jauhoja vähitellen. Sekoita taikinaa yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla viisi minuuttia.

4. Nosta löysästä taikinasta kahdella lusikalla kekoja leivinpaperoidulle pellille. Kohota 30 minuuttia lämpimässä paikassa.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.