Siemensämpylät resepti

Siemensämpylät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Muffinipelti on kätevä myös sämpylöiden leipomisessa. Tässä reseptissä on mukana pellavan- ja auringonkukansiemeniä. Voit käyttää myös muita mieluisia ja ruokavalioon sopivia siemeniä tai jättää ne kokonaan pois. 

Ainesosat

5,25 dl vettä
2 tl psylliumia
2 rkl täysjyväriisihiutaleita
0,5 dl pellavansiemenrouhetta
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl täysjyväriisijauhoa
ripaus suolaa
1,5 rkl leivinjauhetta
0,5 tl ksantaania
0,5 dl perunakuitujauhetta
0,5 dl tattarihiutaleita
1 dl teffjauhoa
0,5 dl kvinoajauhoa
1 dl hirssijauhoa
Pinnalle: auringonkukansiemeniä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, auringonkukka/siemenet, ruokasuola, ksantaanikumi, kvinoa, hirssi, psylliumsiemen, riisi (vilja), pellavansiemen, riisijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, peruna (juures), tattari, teff

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen psyllium, riisihiutaleet, pellavansiemenrouhe ja auringonkukansiemenet. Anna turvota 10 minuuttia.

2. Mittaa riisijauhojen sekaan suola, leivinjauhe, ksantaani ja perunakuitujauhe. Lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

3. Lisää joukkoon hiutaleet ja ja loput jauhot. Vatkaa taikinaa muutama minuutti yleiskoneessa tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla.

4. Öljyä muffinipellin kolot. Lusikoi taikinaa pellin koloihin. Älä täytä aivan reunaa myöten. Painele jokaisen leipäsen pintaan siemeniä.

5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

6. Poista sämpylät muffinipellistä heti paiston jälkeen ja jäähdytä ritilän päällä.