
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Muffinipelti on kätevä myös sämpylöiden leipomisessa. Tässä reseptissä on mukana pellavan- ja auringonkukansiemeniä. Voit käyttää myös muita mieluisia ja ruokavalioon sopivia siemeniä tai jättää ne kokonaan pois.
Ainesosat
5,25 dl | vettä |
2 tl | psylliumia |
2 rkl | täysjyväriisihiutaleita |
0,5 dl | pellavansiemenrouhetta |
0,5 dl | auringonkukansiemeniä |
0,5 dl | täysjyväriisijauhoa |
ripaus | suolaa |
1,5 rkl | leivinjauhetta |
0,5 tl | ksantaania |
0,5 dl | perunakuitujauhetta |
0,5 dl | tattarihiutaleita |
1 dl | teffjauhoa |
0,5 dl | kvinoajauhoa |
1 dl | hirssijauhoa |
Pinnalle: | auringonkukansiemeniä |
Valmistusohje
1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen psyllium, riisihiutaleet, pellavansiemenrouhe ja auringonkukansiemenet. Anna turvota 10 minuuttia.
2. Mittaa riisijauhojen sekaan suola, leivinjauhe, ksantaani ja perunakuitujauhe. Lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
3. Lisää joukkoon hiutaleet ja ja loput jauhot. Vatkaa taikinaa muutama minuutti yleiskoneessa tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla.
4. Öljyä muffinipellin kolot. Lusikoi taikinaa pellin koloihin. Älä täytä aivan reunaa myöten. Painele jokaisen leipäsen pintaan siemeniä.
5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
6. Poista sämpylät muffinipellistä heti paiston jälkeen ja jäähdytä ritilän päällä.