Siemennäkkileipä resepti

Siemennäkkileipä
Suolaiset leivät
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Siemennäkkileipä on herkullista rouskuteltavaa. Se säilyy huoneenlämmössä ja sopii hyvin evääksi. Voit käyttää näkkileipään myös kurpitsansiemeniä. Jos sinulla on käytössä kiertoilmauuni, voit paistaa näkkileivät samaan aikaan. Tasalämpöuunissa näkkileivät kannattaa paistaa erikseen. Ohjeella valmistuu kaksi pellillistä näkkileipää.

Ainesosat

4 dl maissijauhoja
3 dl auringonkukansiemeniä
3 dl seesaminsiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 tl hienoa merisuolaa
4 dl kiehautettua vettä
1 dl kylmää vettä
1 dl rypsiöljyä
Pinnalle:  
0,5 tl hienoa merisuolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: auringonkukka/siemenet, seesami, merisuola, vesi, maissijauho, pellavansiemen, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
40
kpl

1. Sekoita kulhossa jauhot, siemenet ja suola.

2. Kaada päälle kiehautettu vesi, kylmä vesi ja öljy. Sekoita hyvin.

3. Jaa massa kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille.

4. Levitä massan päälle pellin kokoinen leivinpaperi. Painele massa tasapaksuksi levyksi. Jaa levy veitsellä osiin, jos haluat valmiiden näkkärien olevan tasakokoisia. Ripottele pinnalle suolaa.

5. Paista 155-asteisessa kiertoilmauunissa tai 175-asteisessa tasalämpöuunissa 60 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä näkkileipä vielä kuivumaan uuniin uuninluukku raollaan.