Siemennäkkäri resepti

Siemennäkkäri
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Siemennäkkäri valmistuu helposti valmiista siemennäkkärisekoituksesta. Ohjeella tulee kaksi pellillistä. Mausteeksi voit lisätä halutessasi yrttejä.

Ainesosat

1 pussi (400 g) siemennäkkärisekoitusta
4 dl kiehuvaa vettä
6 rkl rypsiöljyä
  suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, maissijauho, auringonkukka/siemenet, pellavansiemen, kurpitsansiemen, rypsiöljy, valkosipuli

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Kaada siemennäkkärisekoitus kulhoon. Lisää kiehautettu vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi.

 

2. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Kumoa puolet seoksesta toiselle pellille ja puolet toiselle. Levitä ohueksi kerrokseksi. Levittäminen onnistuu helposti, kun laitat näkkäriseoksen päälle toisen leivinpaperin ja painelet seoksen tasaiseksi levyksi leivinpaperin läpi. Poista lopuksi päällimmäinen leivinpaperi.

 

3. Ripottele pinnalle suolaa makusi mukaan.

 

4. Jos haluat valmiista näkkileivästä tasakokoisia paloja, vedä ennen paistoa ruokailuveitsellä ristikkomaisesti jäljet taikinan päälle. Silloin kypsä näkkileipä on helppo taittaa paloiksi viivojen kohdalta.

 

5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Ole tarkkana paiston aikana, ettei näkkileipä pala.