
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Vaaleaa taikinaa voit halutessasi maustaa esimerkiksi kanelilla, kardemummalla tai sitruunalla. Tummassa taikinassa väriä ja makua antaa kaakao. Tässä reseptissä käytetään riisijauhoja, kaurajauhoja ja perunajauhoja, mutta voit vaihtaa jauhot myös toisiin ruokavalioosi sopiviin jauhoihin.
Ainesosat
200 g | maidotonta margariinia |
1 dl | sokeria |
1 | kananmuna |
1,5 dl | riisijauhoja |
1,5 dl | gluteenittomia kaurajauhoja |
1,5 dl | perunajauhoja |
2 tl | vanilliinisokeria |
1 tl | leivinjauhetta |
2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
Valmistusohje
1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin sekaisin. Lisää joukkoon kananmuna.
2. Sekoita jauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää taikinaan.
3. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen taikinaan kaakaojauhe. Nosta molemmat taikinat jääkaappiin kovettumaan 20 minuutiksi.
4. Jaa molemmat taikinat kahteen osaan ja pyörittele niistä tankoja. Laita vaalea ja tumma tanko vierekkäin ja niiden päälle värit vastakkaisessa järjestyksessä. Paina tangot kevyesti yhteen.
5. Leikkaa sahateräisellä veitsellä ohuita viipaleita. Näin saat aikaan neljän ruudun keksin. Nosta viipaleet leivinpaperoidulle pellille.
6. Paista 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.