Sekahedelmäkeitto resepti

Sekahedelmäkeitto
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Perinteinen joulupuuron kaveri on sekahedelmäkeitto. Se maistuu myös sellaisenaan välipalana tai jälkiruokana. Vaihtele hedelmiä oma ruokavaliosi ja mieltymykset huomioiden. Kaupasta löytyy erilaisia kuivattuja hedelmiä: luumuja, aprikooseja, päärynöitä, omenoita, rusinoita... Halutessasi voit lisätä keittoon kanelia (0,5 tl), jos se sopii ruokavalioosi.

Kuvan sekahedelmäkeitossa on käytetty kuivattuja aprikooseja ja luumuja.

Ainesosat

250 g kuivattuja hedelmiä (aprikoosi, luumu tms.)
1 l vettä
0,5 dl sokeria
2,5 rkl perunajauhoa
0,5 dl vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: aprikoosi, luumu, vesi, ruokosokeri, perunatärkkelys(jauho)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Laita kattilaan kuivatut hedelmät, vesi ja sokeri. Voit laittaa hedelmät pehmenemään jo pari tuntia ennen keiton valmistamista.

2. Jos et ole pehmentänyt hedelmiä vedessä ennakkoon, keitä niitä miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia, kunnes hedelmät ovat mielestäsi sopivan pehmeitä. Jos olet liottanut hedelmiä ennakkoon, 10 minuutin keittäminen riittää. Nosta kattila hetkeksi pois levyltä.

3. Sekoita lasissa perunajauho pieneen määrään kylmää vettä. Kaada seos ohuena nauhana kattilaan samalla keittoa koko ajan sekoittaen.

4. Siirrä kattila levylle, kuumenna ja anna pulpahtaa kerran. Ota kattila pois levyltä.

5. Tarjoa heti lämpimänä tai anna jäähtyä ensin. Kuoren muodostumisen ehkäisemiseksi ripottele hiukan sokeria keiton pinnalle. 

Reseptiin liittyviä tuotteita