Savulohipiirakka resepti

Savulohipiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Ruokaisa piirakka savulohesta ja kasviksista. Vaihtele täytteitä maun mukaan. Tarjoa piirakka esimerkiksi vihersalaatin kera. Voit pakastaa osan piirakkapaloista vierasvaraksi.

Ainesosat

Taikina:  
250 g maidotonta margariinia
3 dl gluteenitonta rouheista jauhoseosta
2,5 dl tattarijauhoa
0,75 tl suolaa
1,25 dl vettä
Täyte:  
500 g savulohta
200 g purjoa
50 g tilliä
3 kananmunaa
5 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
1 tl  suolaa
0,5 tl mustapippuria
250 g maidotonta "juusto"raastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, vesi, lohi, purjo, tilli, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, riisijauho, teff, auringonkukka/siemenet, maissijauho, psylliumsiemen, tattari, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, mustapippuri, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, E200, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
24
kpl

1. Valmista taikina. Sekoita rasva, jauhot ja suola sekaisin. Lisää vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

2. Levitä leivinpaperi laidalliselle uunipellille. Painele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperille.

3. Esipaista 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia.

4. Valmistele täytteet. Hienonna savulohi. Halkaise, pese ja viipaloi purjo. Huuhtele ja hienonna tilli.

5. Lisää lohi, purjo ja tilli esipaistetulle piirakkapohjalle.

6. Vatkaa kulhossa kevyesti munat, kasvijuoma ja mausteet. Kaada tasaisesti täytteen päälle.

7. Ripottele pinnalle "juusto".

8. Paista 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.