
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Ruokaisa piirakka savulohesta ja kasviksista. Vaihtele täytteitä maun mukaan. Tarjoa piirakka esimerkiksi vihersalaatin kera. Voit pakastaa osan piirakkapaloista vierasvaraksi.
Ainesosat
Taikina: | |
250 g | maidotonta margariinia |
3 dl | gluteenitonta rouheista jauhoseosta |
2,5 dl | tattarijauhoa |
0,75 tl | suolaa |
1,25 dl | vettä |
Täyte: | |
500 g | savulohta |
200 g | purjoa |
50 g | tilliä |
3 | kananmunaa |
5 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
1 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
250 g | maidotonta "juusto"raastetta |
Valmistusohje
1. Valmista taikina. Sekoita rasva, jauhot ja suola sekaisin. Lisää vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
2. Levitä leivinpaperi laidalliselle uunipellille. Painele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperille.
3. Esipaista 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
4. Valmistele täytteet. Hienonna savulohi. Halkaise, pese ja viipaloi purjo. Huuhtele ja hienonna tilli.
5. Lisää lohi, purjo ja tilli esipaistetulle piirakkapohjalle.
6. Vatkaa kulhossa kevyesti munat, kasvijuoma ja mausteet. Kaada tasaisesti täytteen päälle.
7. Ripottele pinnalle "juusto".
8. Paista 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.