Savulohipastakastike resepti

Savulohipastakastike
Kalaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Savulohesta valmistat nopeasti maistuvan lohikastikkeen. Voit käyttää ruokaan kookoskermaa tai muuta ruokavalioon sopivaa ruokakermavalmistetta. Tarjoa ruokavalioon sopivan pastan, riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainesosat

60 g maidotonta margariinia
1 dl riisijauhoja
5 dl kookoskermaa
5 dl vettä
300 g kylmäsavulohta
0,75 tl sitruunapippuria
3 tl sitruunamehua
0,5 dl tuoretta tilliä
0,75-1 tl suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, lohi, sitruuna, tilli, ruokasuola, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, kookos, mustapippuri, ruokosokeri, sipuli, E330, E551

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Sulata kattilassa rasva. Lisää jauhot vispilällä sekoittaen.

2. Lisää kookoskerma ja vesi kokoajan sekoittaen. Keitä muutama minuutti.

3. Viipaloi lohi.

4. Lisää kastikkeen joukkoon lohi, sitruunapippuri, sitruunamenu ja tillisilppu.

5. Lisää viimeiseksi suolaa maun mukaan.

6. Kuumenna ja tarjoa keitetyn pastan kanssa.