Savulohimuffinit resepti

Savulohimuffinit
Suolaiset välipalat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Savulohi tekee muffineista juhlavia. Jos haluat voimakkaamman makuisia muffineita, mausta taikinaa 1 tl sitruunapippuria. Tarjoile esimerkiksi juhlien kahvipöydässä tai ota mukaan piknikille. Saat muffineistä ryhdikkäitä, kun käytät paistamiseen muffinipeltiä.

Ainesosat

90 g maidotonta margariinia
2 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
2 kananmunaa
150 g kylmäsavulohta
1 dl tuoretta tilliä
3 dl gluteenitonta pullajauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, lohi, tilli, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, kookosöljy, sheaöljy, ruokasuola, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, riisijauho, maissijauho, perunatärkkelys(jauho), psylliumsiemen, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
12
kpl

1. Sulata rasva. Vatkaa se kasvijuoman ja munien kanssa sekaisin.

2. Lisää hienonnetut lohi ja tilli.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita vain sen verran, että saat ainekset sekaisin.

4. Jaa taikina muffinivuokiin.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.