Savubroileripizza resepti

Savubroileripizza
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Sipuli ja savubroileri sopivat hyvin yhteen pizzan täytteeksi. Jos haluat pizzaan jotakin raikasta, täytteeksi sopii myös ananas, persikka tai banaani. Ohjeella tulee yksi pellillinen pizzaa.

Ainesosat

Taikina:  
2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
4-5 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
Täytteet:  
2 pientä sipulia
400 g tomaattimurskaa
450 g savubroilerisuikaleita
2 rkl pizzamaustetta
250 g maidotonta "juusto"raastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, sipuli, tomaatti, kana, hiiva, E491, rypsiöljy, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, oregano, basilika, valkosipuli, mustapippuri, kookosöljy, härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Mittaa kädenlämpöinen neste kulhoon. Sekoita joukkoon hiiva, suola ja öljy.

2. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan sekoittaen. Kun taikina alkaa irrota kulhon laidoista, jauhoja on tarpeeksi.

3. Kohota liinan alla 20 minuuttia.

4. Kaulitse taikina leivinpaperin päällä. Nosta papereineen pellille.

5. Valmista täytteet. Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa ohuiksi siivuiksi.

6. Kumoa tomaattimurska taikinan päälle ja levitä tasaiseksi.

7. Lisää murskan päälle broilerisuikaleet ja sipulisuikaleet.

8. Ripottele päälle pizzamaustetta. Lisää lopuksi "juusto"raaste.

9. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.