Savoijinkaalikääryleet resepti

Savoijinkaalikääryleet
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kaalikääryleet onnistuvat mainiosti myös savoijinkaalista. Ohjeella tulee n. 12 käärylettä.

Ainesosat

1 savoijinkaali
2 l vettä
Täyte:  
0,75 dl puuroriisiä
1 sipuli
2 rkl maidotonta margariinia
5 dl savoijinkaalisilppua
400 g broilerinjauhelihaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 tl meiramia
Päälle:  
2 rkl maidotonta margariinia
0,5-1 dl siirappia
Linkitetyt ruoka-aineet: kurttukaali/savoijinkaali, vesi, riisi (vilja), sipuli, kana, ruokasuola, meirami, siirappi, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Poista kaalista uloimmat nahistuneet lehdet. Irrota sen jälkeen lehtiä kääryleitä varten.

2. Ohenna lehdistä kovat keskiruodit mahdollisimman ohuiksi.

3. Kiehauta vesi. Ryöppää lehtiä muutama kerrallaan kiehuvassa vedessä 2 minuuttia. Nosta ryöpätyt lehdet isoon kylmällä vedellä täytettyyn astiaan.

4. Kuivaa lehdet pyyhkeiden välissä.

5. Keitä riisi pehmeäksi. Valuta siivilässä.

6. Suikaloi loppu kaali täytettä varten. Poista kova lehtiruoti.

7. Kuori, hienonna ja kuullota sipuli kattilassa. Lisää kaalisuikaleet ja hauduta muutama minuutti. Nosta kattila pois levyltä.

8. Lisää jauheliha. Jauhelihaa ei tarvitse kypsentää vielä, koska se kypsyy uunissa. Mausta.

9. Lusikoi täyte kaalinlehdille ja rullaa kaalinlehti ensin täytteen yli, käännä sitten reunat sisäänpäin ja rullaa kääryleiksi. Nosta uunivuokaan sauma alaspäin.

10. Voitele kääryleet sulalla rasvalla. Valuta kääryleille siirappia.

11. Paista 175-asteisessa uunissa 30-45 minuuttia. Paistoaika riippuu kääryleiden koosta.