
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kaalikääryleet onnistuvat mainiosti myös savoijinkaalista. Ohjeella tulee n. 12 käärylettä.
Ainesosat
1 | savoijinkaali |
2 l | vettä |
Täyte: | |
0,75 dl | puuroriisiä |
1 | sipuli |
2 rkl | maidotonta margariinia |
5 dl | savoijinkaalisilppua |
400 g | broilerinjauhelihaa |
1 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippurirouhetta |
1 tl | meiramia |
Päälle: | |
2 rkl | maidotonta margariinia |
0,5-1 dl | siirappia |
Valmistusohje
1. Poista kaalista uloimmat nahistuneet lehdet. Irrota sen jälkeen lehtiä kääryleitä varten.
2. Ohenna lehdistä kovat keskiruodit mahdollisimman ohuiksi.
3. Kiehauta vesi. Ryöppää lehtiä muutama kerrallaan kiehuvassa vedessä 2 minuuttia. Nosta ryöpätyt lehdet isoon kylmällä vedellä täytettyyn astiaan.
4. Kuivaa lehdet pyyhkeiden välissä.
5. Keitä riisi pehmeäksi. Valuta siivilässä.
6. Suikaloi loppu kaali täytettä varten. Poista kova lehtiruoti.
7. Kuori, hienonna ja kuullota sipuli kattilassa. Lisää kaalisuikaleet ja hauduta muutama minuutti. Nosta kattila pois levyltä.
8. Lisää jauheliha. Jauhelihaa ei tarvitse kypsentää vielä, koska se kypsyy uunissa. Mausta.
9. Lusikoi täyte kaalinlehdille ja rullaa kaalinlehti ensin täytteen yli, käännä sitten reunat sisäänpäin ja rullaa kääryleiksi. Nosta uunivuokaan sauma alaspäin.
10. Voitele kääryleet sulalla rasvalla. Valuta kääryleille siirappia.
11. Paista 175-asteisessa uunissa 30-45 minuuttia. Paistoaika riippuu kääryleiden koosta.