
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Mehevä bostonleipä kätkee sisäänsä salamia ja kinkkua. Jos haluat leipoa leivän lihattomana, vaihda lihat aurinkokuivattuihin tomaatteihin, oliiveihin ja maidottomaan salaatti"juustoon".
Ainesosat
Taikina: | |
3 dl | kasvijuomaa (esim. kookoksesta) |
1 pussi | kuivahiivaa |
1 tl | suolaa |
2 rkl | siirappia |
3 dl | gluteenitonta rouheista jauhoseosta |
4 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
50 g | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
100 g | maidotonta tuore"juustoa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat) |
1 nippu | ruohosipulia |
2 dl | salamisuikaleita |
2 dl | kinkkusuikaleita |
2 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
Vuoan voitelu: | maidotonta margariinia |
Päälle: | maidotonta "juusto"raastetta" |
Valmistusohje
1. Lämmitä neste hieman yli kädenlämpöiseksi. Liota hiiva nesteeseen. Lisää suola, siirappi ja jauhot.
2. Vaivaa taikinaa hieman ja lisää pehmeä rasva. Vaivaa taikina hyvin. Kohota 1 tunti.
3. Kaulitse taikina uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä tuore"juusto" pinnalle.
4. Ripottele päälle ruohosipulisilppu, salami- ja kinkkusuikaleet ja "juusto"raaste.
5. Kääri napakalle rullalle ja jaa 8 osaan.
6. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 25 cm). Nosta palat vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Kohota 30 minuuttia.
7. Ripota päälle "juusto"raastetta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 1 tunti.