Salami-kinkkuboston resepti

Salami-kinkkuboston
Suolaiset leivät
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Mehevä bostonleipä kätkee sisäänsä salamia ja kinkkua. Jos haluat leipoa leivän lihattomana, vaihda lihat aurinkokuivattuihin tomaatteihin, oliiveihin ja maidottomaan salaatti"juustoon".

Ainesosat

Taikina:  
3 dl kasvijuomaa (esim. kookoksesta)
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
3 dl gluteenitonta rouheista jauhoseosta
4 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
50 g maidotonta margariinia
Täyte:  
100 g maidotonta tuore"juustoa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat)
1 nippu ruohosipulia
2 dl salamisuikaleita
2 dl kinkkusuikaleita
2 dl maidotonta "juusto"raastetta
Vuoan voitelu: maidotonta margariinia
Päälle: maidotonta "juusto"raastetta"
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, siirappi, ruohosipuli, sika, vesi, kookos, E341, E412, E415, E418, merisuola, hiiva, E491, riisijauho, teff, auringonkukka/siemenet, maissijauho, psylliumsiemen, maissitärkkelys, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, polydekstroosi, E451, E452, E407a, E316, E250, härkäpapu, E200

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
12
kpl

1. Lämmitä neste hieman yli kädenlämpöiseksi. Liota hiiva nesteeseen. Lisää suola, siirappi ja jauhot.

2. Vaivaa taikinaa hieman ja lisää pehmeä rasva. Vaivaa taikina hyvin. Kohota 1 tunti.

3. Kaulitse taikina uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä tuore"juusto" pinnalle.

4. Ripottele päälle ruohosipulisilppu, salami- ja kinkkusuikaleet ja "juusto"raaste.

5. Kääri napakalle rullalle ja jaa 8 osaan.

6. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 25 cm). Nosta palat vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Kohota 30 minuuttia.

7. Ripota päälle "juusto"raastetta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 1 tunti.