Saksalainen tomaattipiirakka soijatuotteilla resepti

Saksalainen tomaattipiirakka soijatuotteilla
Suolaiset piirakat
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Tämä piirakka on kasvisversio saksalaisesta liekkipiirakasta (saksaksi Flammkuchen), jota syödään Saksan ja Ranskan välisen rajan molemmin puolin. Piirakka on pizzan tyylinen suolainen herkku esimerkiksi illanviettoon. Pohja on kuitenkin jämäkämpi kuin pizzassa. Perinteisesti täytteeksi käytetään paistettua pekonia ja sipulia - kokeile ruokavaliosi rajoissa myös niitä! Reseptistä tulee kaksi piirakkaa.

Ainesosat

Pohja:  
2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
2 dl täysjyväriisijauhoa
1 dl perunajauhoa
0,5 tl suolaa
3 rkl öljyä
1,75 dl vettä
Täyte:  
300 g maidotonta maustamatonta "jugurttia" (soijasta)
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
3 pientä sipulia
1 rkl öljyä
2 tomaattia
2 rkl ruohosipulisilppua
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, vesi, sipuli, tomaatti, ruohosipuli, gluteeniton kaura, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), rypsiöljy, soijapapu, E440, E333, E331, E330, keinotekoinen aromi, luontainen määrittelemätön aromiuute, E306, E304, merisuola, hapate, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja vesi. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.

2. Jaa taikina kahteen osaan. Painele osat leivinpaperille ohuiksi soikeiksi lätyiksi. Ne mahtuvat samalle pellille vierekkäin.

3. Valmista täyte. Sekoita "jugurtti" ja mausteet. Nosta jääkaappiin tekeytymään.

4. Kuori sipulit ja leikkaa renkaiksi. Kuullota hetki öljyssä pannulla.

5. Pese ja viipaloi tomaatit ohuiksi siivuiksi.

6. Ota täyte jääkaapista ja levitä se pohjille aivan reunoja myöten. Lisää päälle sipulit ja tomaatit.

7. Paista 250-asteisessa uunissa 15 minuuttia, kunnes reunat saavat väriä. Täyte saattaa valua hieman yli piirakan reunojen, mutta se kuuluu asiaan.

8. Valmiit piirakat irtoavat helposti leivinpaperista, kun annat niiden jäähtyä hetken. Leikkaa viipaleiksi ja siirrä tarjoiluastiaan. Koristele ruohosipulisilpulla.

Vinkki: Kun laitat uunin päälle, laita samalla pelti kuumenemaan uuniin. Vedä piirakat leivinpapereineen varoen kuuman pellin päälle ja laita uuniin. Näin pohja paistuu varmasti kypsäksi.