Saaristolaisleipä gluteenittomista jauhoista resepti

Saaristolaisleipä gluteenittomista jauhoista
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Maukas gluteeniton ja vehnätön saaristolaisleipä. Maistuu ihanalta uunin jälkeen vielä vähän lämpimänä, mutta myös myöhemmin jäähtyneenä. Saat leivästä maidottoman, kun vaihdat piimän happamaan kasvipohjaiseen jugurttivalmisteeseen.

Ainesosat

2,5 dl tattarijauhoja
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
4 rkl perunajauhoja
3 rkl pellavansiemenrouhetta
3 rkl psylliumia
2 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl ksantaania
4 dl laktoositonta piimää
1,5 dl tummaa siirappia
30 g maidotonta margariinia
Vuokaan: maidotonta margariinia
  gluteeniton näkkileipä muruina
Valeluun:  
0,3 dl tummaa siirappia
1 dl vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, ksantaanikumi, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, siirappi, vesi, tattari, gluteeniton kaura, perunatärkkelys(jauho), pellavansiemen, psylliumsiemen, E500/ruokasooda (leivinjauhe), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, keinotekoinen aromi, E160a, ruokosokeri, merisuola

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
12
kpl

1. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään.

2. Sekoita kuivien aineiden joukkoon piimä, siirappi ja sulatettu rasva.

3. Voitele ja jauhota suorakaiteen mallinen leipävuoka (vetoisuus 1,5 litraa).

4. Kaada taikina vuokaan ja peitä hetkeksi liinalla.

5. Lusikoi tai valele pullasudilla siirappivettä leivän pintaan. Laita leipä uuniin ja paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

6. Ota leipä pois uunista. Valele pintaan lisää siirappivettä. Paista uunissa 30 minuuttia.

7. Ota leipä vielä kerran hetkeksi pois uunista. Valele siirappivedellä ja paista vielä 30 minuuttia. Leivän paistoaika on yhteensä noin 1 h 45 minuuttia.

8. Ota leipä pois uunista ja valele loppu siirappivesi leivälle. Anna jäähtyä vuoassa.