Ruusunmarjasämpylät resepti

Ruusunmarjasämpylät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Ruusunmarjasose tuo sämpylöihin sekä happamuutta että kaunista väriä. Lisäksi sose tekee sämpylöistä ihanan pehmeitä. Nauti sämpylöitä tuoreena levitenokareen kera, tai halkaise ja täytä jäähtyneet sämpylät eväsleiviksi. Tämän reseptin pohjalta voit valmistaa sämpylöitä myös muista marja- ja kasvissoseista.

Ainesosat

2,5 dl ruusunmarjasosetta
2,5 dl kiehuvaa vettä
1 rkl psylliumia
5 dl täysjyväriisijauhoja
2 dl hirssijauhoja
1 pussi kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruusunmarja, vesi, hirssi, ruokasuola, psylliumsiemen, riisijauho, hiiva, E491, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
14
kpl

1. Mittaa sose leivontakulhoon tai yleiskoneen kulhoon.

2. Kiehauta vesi ja kaada soseen joukkoon. Lisää psyllium, sekoita ja anna tekeytyä 10 minuuttia.

3. Sekoita erillisessä kulhossa loput kuivat aineet.

4. Lisää kuivat aineet vähitellen neste-psylliumseokseen. Sekoita 5 minuuttia voimakkaasti yleiskoneen tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla.

5. Lisää taikinaan sekoituksen loppuvaiheessa rasva.

6. Nosta taikinasta lusikalla taikinakekoja leivinpaperilla vuoratulle pellille.

7. Kohota lämpimässä paikassa 20 minuuttia.

8. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.