
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Ruusukaaligratiini sopii lämpimäksi kasvislisukkeeksi esimerkiksi liharuualle. Reseptissä käytetyt Oatlyn tuotteet eivät ole gluteenittomia. Jos tarvitset gluteenittoman gratiinin, valitse gluteenittomat kauratuotteet.
Ainesosat
600 g | ruusukaalia |
Gratiiniseos: | |
150 g | maidotonta ranskan"kermaa" (esim. kaurasta) |
1 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. kaurasta) |
150g | maidotonta "juusto"raastetta |
0,5 tl | suolaa |
0,25 tl | mustapippuria |
0,5 dl | persiljasilppua |
0,5 dl | ruohosipulisilppua |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruusukaali/brysselinkaali, ruokasuola, persilja, ruohosipuli, vesi, rapsiöljy, kookosöljy, kaura (vilja), perunatärkkelys(jauho), E472e, E407, omenahappo, maitohappo, E170, E341, E415, maissitärkkelys, hiiva, etikka, E202, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Jos käytät tuoreita ruusukaaleja, poista kuivat lehdet ja kanta. Esikeitä ruusukaaleja 10 minuuttia vedessä. Pakasteruusukaalit voit kaataa suoraan uunivuokaan.
2. Sekoita kaikki gratiiniseoksen ainekset yhteen. Kaada gratiiniseos ruusukaalien päälle.
3. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.