Ruusukaaligratiini resepti

Ruusukaaligratiini
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Ruusukaaligratiini sopii lämpimäksi kasvislisukkeeksi esimerkiksi liharuualle. Ohjeessa käytetyt Oatlyn kauratuotteet ovat erittäin vähägluteenisia.

Ainesosat

600 g ruusukaalia
Gratiiniseos:  
150 g maidotonta ranskan"kermaa" (esim. kaurasta)
1 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. kaurasta)
150g maidotonta "juusto"raastetta
0,5 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
0,5 dl persiljasilppua
0,5 dl ruohosipulisilppua
Linkitetyt ruoka-aineet: ruusukaali/brysselinkaali, ruokasuola, persilja, ruohosipuli, vesi, rapsiöljy, kookosöljy, kaura (vilja), perunatärkkelys(jauho), E472e, E407, omenahappo, maitohappo, E170, E341, E415, härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a, maissitärkkelys, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Jos käytät tuoreita ruusukaaleja, poista kuivat lehdet ja kanta. Esikeitä ruusukaaleja 10 minuuttia vedessä. Pakasteruusukaalit voit kaataa suoraan uunivuokaan.

2. Sekoita kaikki gratiiniseoksen ainekset yhteen. Kaada gratiiniseos ruusukaalien päälle.

3. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.