Rusinateeleivät jauhoseoksesta resepti

Rusinateeleivät jauhoseoksesta
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Teeleivät ovat nopeita, leivinjauheella tai ruokasoodalla kohotettavia leipäsiä. Ne ovat parhaimmillaan tuoreena. Näihin teeleipiin on sekoitettu rusinoita makeiksi sattumiksi. Voit päällystää leivät suolaisilla aineksilla, kuten levitteellä ja kasviksilla. Voit myös tarjoilla leivät englantilaisittain hillolla siveltyinä.

Ainesosat

4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
0,75 tl suolaa
2 rkl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl rusinoita
2 rkl rypsiöljyä
2,25 dl vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, viinirypäle/rusina, vesi, vehnätärkkelys jossa gluteenia enintään 20mg/kg, gluteeniton kaura, sokerijuurikaskuitu, E412, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Sekoita taikinan kuivat aineet ja rusinat keskenään.

2. Mittaa taikinaan öljy ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

3. Lusikoi leivinpaperilla vuoratulle pellille neljä taikinakekoa. Ripottele päälle hieman jauhoja ja taputtele leivät tasaisiksi. Sopiva paksuus on noin 1,5 cm.

4. Pistele leivät haarukalla.

5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.