Rusinakeksit kauralla ja kookoksella resepti

Rusinakeksit kauralla ja kookoksella
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Rusinakeksit - gluteeniton, vehnätön ja kananmunaton resepti. Voit vaihtaa kookosjauhon tilalle myös toisen ruokavalioon sopivan jauhon.

Ainesosat

150 g margariinia
0,5 dl sokeria
1 dl hedelmäsosetta (esim. aprikoosi)
2,5 dl kookosjauhoa (tai muuta ruokavalioon sopivaa jauhoa)
4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
3 dl rusinoita
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, aprikoosi, viinirypäle/rusina, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, kookos, gluteeniton kaura, E450, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
25
kpl

1. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri kuohkeaksi.

2. Lisää hedelmäsose ja vatkaa sekaisin.

3. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Lisää ne taikinaan ja sekoita kunnolla.

4. Anna taikinan levätä jääkaapissa n. puoli tuntia.

5. Ota kukkuraruokalusikallinen taikinaa, muotoile käsissäsi siitä pallo ja litistä pallosta kiekko. Laita taikinakiekot pellille. Kahvikupin pohjalla painaen saat niistä halutessasi tasapaksuja.

6. Paista 175-asteisessa uunissa n. 10-12 minuuttia (riippuen uunista ja pikkuleipien koosta). Pikkuleivät eivät juuri tummu väriltään.