
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Rusinakeitto maistuu sellaisenaan tai vaikka puuron kera. Reseptissä mainitun kanelin voi jättää pois tai korvata jollain toisella mieluisalla mausteella.
Kuvan rusinakeitto on melko kiisselimäistä. Siinä käytettiin 2,5 rkl perunajauhoa. Jos haluat tästä jälkiruuasta keittomaisempaa, laita vähemmän perunajauhoa tai lisää hiukan veden määrää.
Ainesosat
100-150 g | rusinoita |
7 dl | vettä |
0,5 dl | sokeria |
(0,5 tl | kanelia) |
2-2,5 rkl | perunajauhoa |
0,5 dl | vettä |
Valmistusohje
1. Mittaa kattilaan rusinat, 7 dl vettä, sokeri ja halutessasi mauste. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, jotta rusinat pehmenevät. Nosta kattila hetkeksi pois levyltä.
2. Sekoita lasissa perunajauho ja 0,5 dl vettä. Kaada seos ohuena nauhana kattilaan samalla koko ajan sekoittaen.
3. Siirrä kattila levylle, anna keiton pulpahtaa kerran ja ota kattila pois levyltä.
4. Tarjoa heti lämpimänä tai anna jäähtyä ensin. Kuoren muodostumisen ehkäisemiseksi ripottele hiukan sokeria keiton pinnalle.