Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Nämä gluteenittomat piiraat voit täyttää ja maustaa omat mieltymyksesi huomioiden. Tässä yksi ehdotus. Ruokaisat piiraat ovat mainio retkieväs.
Ainesosat
Taikina: | |
1,25 dl | vettä |
0,75 tl | kuivahiivaa |
1 rkl | rypsiöljyä |
0,25 tl | suolaa |
0,5 dl | maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta) |
1.5 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
2,5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
Täyte: | |
1 | pieni sipuli |
200 g | naudan jauhelihaa |
0,5 rkl | maissitärkkelystä |
0,5 tl | basilikaa |
0,5 tl | timjamia |
0,5 tl | suolaa |
ripaus | mustapippuria |
200 g | miniluumutomaatteja |
Pinnalle: | |
0,5 dl | kuumaa vettä |
1 tl | siirappia |
50 g | maidotonta "juusto"raastetta |
Valmistusohje
1. Valmista taikina. Mittaa kulhoon 42-asteinen vesi, hiiva, öljy ja suola. Sekoita.
2. Lisää joukkoon "jugurtti" ja jauhot. Vaivaa taikinaa voimakkaasti yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Kohota peitettynä 30 minuuttia.
3. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha. Lisää sipuli ja sirottele päälle maissitärkkelys ja mausteet. Lisää viipaloidut tomaatit ja hauduta muutama minuutti. Tarkista maku. Jäähdytä.
4. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja. Alusta taikina ja jaa se viiteen yhtä suureen osaan.
5. Kauli taikinapalat soikeiksi levyiksi. Laita täyte keskelle. Käännä lastan avulla reunat päälle ja nipistä yhteen. Taita päät alapuolelle.
6. Voitele piiraat vesi-siirappiseoksella ja ripottele pinnalle "juusto"raaste.
7. Paista 250-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.