Ruokaisat retkipiiraat resepti

Ruokaisat retkipiiraat
Suolaiset piirakat
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Nämä gluteenittomat piiraat voit täyttää ja maustaa omat mieltymyksesi huomioiden. Tässä yksi ehdotus. Ruokaisat piiraat ovat mainio retkieväs.

Ainesosat

Taikina:  
1,25 dl vettä
0,75 tl kuivahiivaa
1 rkl rypsiöljyä
0,25 tl suolaa
0,5 dl maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta)
1.5 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
2,5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Täyte:  
1 pieni sipuli
200 g naudan jauhelihaa
0,5 rkl maissitärkkelystä
0,5 tl basilikaa
0,5 tl timjamia
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
200 g miniluumutomaatteja
Pinnalle:  
0,5 dl kuumaa vettä
1 tl siirappia
50 g maidotonta "juusto"raastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, sipuli, nauta/härkä, basilika, timjami, tomaatti, siirappi, hiiva, E491, rypsiöljy, soijapapu, ruokosokeri, E333, E440, E331, E330, keinotekoinen aromi, luontainen määrittelemätön aromiuute, merisuola, E306, E304, hapate, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, E412, E464, E401, E101, mustapippuri, kookosöljy, härkäpapu, E200, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
5
kpl

1. Valmista taikina. Mittaa kulhoon 42-asteinen vesi, hiiva, öljy ja suola. Sekoita.

2. Lisää joukkoon "jugurtti" ja jauhot. Vaivaa taikinaa voimakkaasti yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Kohota peitettynä 30 minuuttia.

3. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha. Lisää sipuli ja sirottele päälle maissitärkkelys ja mausteet. Lisää viipaloidut tomaatit ja hauduta muutama minuutti. Tarkista maku. Jäähdytä.

4. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja. Alusta taikina ja jaa se viiteen yhtä suureen osaan.

5. Kauli taikinapalat soikeiksi levyiksi. Laita täyte keskelle. Käännä lastan avulla reunat päälle ja nipistä yhteen. Taita päät alapuolelle.

6. Voitele piiraat vesi-siirappiseoksella ja ripottele pinnalle "juusto"raaste.

7. Paista 250-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.