Ruohosipulileipä resepti

Ruohosipulileipä
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Leipätaikinaan saa vaihtelevia makuja käyttämällä tuoreita yrttejä ja hedelmäpaloja. Ohjeesta tulee uunipellillinen. Reseptikuvassa valmiin leivän pinnalle on levitelty vielä herneenversoja.

Ainesosat

2 pussia kuivahiivaa
5 dl vettä
1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 rkl psylliumia
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
25 g maidotonta margariinia
2 dl ruohosipulisilppua
9 dl gluteenitonta jauhoseosta
Päälle:  
20 viinirypälettä
 1 dl maidotonta "juusto"raastetta
  tuoretta rosmariinia
1,5 rkl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, ruokasuola, ruohosipuli, viinirypäle/rusina, rosmariini, hiiva, E491, tattari, psylliumsiemen, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, vehnätärkkelys jossa gluteenia enintään 20mg/kg, gluteeniton kaura, sokerijuurikaskuitu, E412, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Liota hiiva reilusti kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää hiutaleet, psyllium, sokeri ja suola. Sekoita. Turvota 10 minuuttia.

2. Lisää sulatettu rasva ja ruohosipulisilppu taikinaan. Lisää jauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

3. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Taputtele taikina tasaiseksi pellille. Peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia.

4. Painele puolitettuja rypäleitä pintaan. Ripottele pinnalle "juusto"raaste ja rosmariini. Valuta öljy päälle.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.