Runeberginkakku resepti

Runeberginkakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Tämä vehnätön, gluteeniton ja munaton Runebergin torttujen muunnelma on raaka-aineista johtuen helpommin murenevaa. Paista tämä vaikka piirakkavuoassa, jossa kakun voi myös tarjota. Siitä jokaisen on helppo leikata oman palansa.

Ainesosat

3 rkl pellavansiemenrouhetta
0,5 tl psylliumia
1 dl vettä
225 g maidotonta margariinia
2,25 dl sokeria
2,25 dl mantelijauhoa
2,25 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
Vuokaan: maidotonta margariinia
  karkeaa riisijauhoa
Koristeluun: vadelmahilloa
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, kardemumma, vadelma, pellavansiemen, psylliumsiemen, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, manteli, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, riisi (vilja)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Mittaa pellavansiemenrouhe ja psyllium kuppiin. Lisää vesi. Anna seistä 15 minuuttia.

2. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.

3. Sekoita kuivat aineet ja lisää rasva-sokeri-vaahtoon.

4. Lisää myös liotettu pellavarouhe-psyllium. Sekoita tasaiseksi.

5. Voitele ja jauhota pyöreä piirakkavuoka (halkaisija n. 22 cm). Voit käyttää myös irtopohjavuokaa. Levitä taikina vuokaan.

6. Paista 175-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa, koska kakun rakenne on helposti mureneva. Koristele halutessasi esim. hillolla.