
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämä vehnätön, gluteeniton ja munaton Runebergin torttujen muunnelma on raaka-aineista johtuen helpommin murenevaa. Paista tämä vaikka piirakkavuoassa, jossa kakun voi myös tarjota. Siitä jokaisen on helppo leikata oman palansa.
Ainesosat
3 rkl | pellavansiemenrouhetta |
0,5 tl | psylliumia |
1 dl | vettä |
225 g | maidotonta margariinia |
2,25 dl | sokeria |
2,25 dl | mantelijauhoa |
2,25 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
1,5 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
2 tl | leivinjauhetta |
1 rkl | kardemummaa |
Vuokaan: | maidotonta margariinia |
karkeaa riisijauhoa | |
Koristeluun: | vadelmahilloa |
Valmistusohje
1. Mittaa pellavansiemenrouhe ja psyllium kuppiin. Lisää vesi. Anna seistä 15 minuuttia.
2. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet ja lisää rasva-sokeri-vaahtoon.
4. Lisää myös liotettu pellavarouhe-psyllium. Sekoita tasaiseksi.
5. Voitele ja jauhota pyöreä piirakkavuoka (halkaisija n. 22 cm). Voit käyttää myös irtopohjavuokaa. Levitä taikina vuokaan.
6. Paista 175-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa, koska kakun rakenne on helposti mureneva. Koristele halutessasi esim. hillolla.