Runebergin piirakka kaurasta resepti

Runebergin piirakka kaurasta
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Runebergin torttujen ideaa voi tuunata omat ruoka-allergiat huomioiden. Tässä piirakkaversiossa jauhoina käytetään gluteenitonta kauraa, mantelia ja perunakorppujauhoa. Kokeile reseptiä sellaisenaan tai muokkaa tarpeiden mukaan.

Ainesosat

225 g maidotonta margariinia
2,25 dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl gluteenitonta korppujauhoa
2,25 dl mantelijauhoa
2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
0,5 dl gluteenitonta kaurajuomaa
Vuokaan:  
1 tl maidotonta margariinia
0,5 dl gluteenitonta korppujauhoa
Koristeluun: vadelmahilloa
  tomusokerikuorrutetta
  kotimaisia vadelmia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, kardemumma, vadelma, perunatärkkelys(jauho), kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, peruna (juures), E450, E300, E331, manteli, gluteeniton kaura, maissitärkkelys, rapsiöljy, E340, E418, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Vatkaa tasaiseksi.

3. Käytä ruokavalioon sopivaa korppujauhoa tai valmiita keksejä. (Jos käytät keksejä, murskaa ne korppujauhon rakennetta vastaavaksi muruksi.) Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähitellen taikinaan.

4. Lisää neste taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

5. Voitele ja jauhota pyöreä piirakkavuoka (halkaisija n. 26 cm). Levitä taikina lastalla painellen vuokaan.

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Jäähdytä.

7. Koristele esim. vadelmahillolla, tomusokerikuorrutteella ja kotimaisilla pakastevadelmilla.