
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Runebergin torttujen ideaa voi tuunata omat ruoka-allergiat huomioiden. Tässä piirakkaversiossa jauhoina käytetään gluteenitonta kauraa, mantelia ja perunakorppujauhoa. Kokeile reseptiä sellaisenaan tai muokkaa tarpeiden mukaan.
Ainesosat
225 g | maidotonta margariinia |
2,25 dl | sokeria |
3 | kananmunaa |
1 dl | gluteenitonta korppujauhoa |
2,25 dl | mantelijauhoa |
2 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
2 tl | leivinjauhetta |
2 tl | kardemummaa |
0,5 dl | gluteenitonta kaurajuomaa |
Vuokaan: | |
1 tl | maidotonta margariinia |
0,5 dl | gluteenitonta korppujauhoa |
Koristeluun: | vadelmahilloa |
tomusokerikuorrutetta | |
kotimaisia vadelmia |
Valmistusohje
1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Vatkaa tasaiseksi.
3. Käytä ruokavalioon sopivaa korppujauhoa tai valmiita keksejä. (Jos käytät keksejä, murskaa ne korppujauhon rakennetta vastaavaksi muruksi.) Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähitellen taikinaan.
4. Lisää neste taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
5. Voitele ja jauhota pyöreä piirakkavuoka (halkaisija n. 26 cm). Levitä taikina lastalla painellen vuokaan.
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Jäähdytä.
7. Koristele esim. vadelmahillolla, tomusokerikuorrutteella ja kotimaisilla pakastevadelmilla.