Runebergin piirakka durrasta resepti

Runebergin piirakka durrasta
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Piirakkataikinaan käytetään jauhoina mantelijauhoa, gluteenitonta durrajauhoseosta ja perunakorppujauhoa. Jos kananmuna ei sovi ruokavalioosi, voit korvata kolme kananmunaa esim. 2,5-3 dl hedelmäsosetta.

Paistamisen jälkeen piirakkaa voi kostuttaa mehutilkalla. Hillon lisäksi koristelussa voi käyttää myös tomusokerikuorrutetta.

Ainesosat

200 g maidotonta margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl mantelijauhoa
2 dl gluteenitonta korppujauhoa (esim. perunasta)
2 dl gluteenitonta durrajauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
3 tl kardemummaa
1 dl vahvaa vadelmamehua
Vuokaan:  
1 tl maidotonta margariinia
0,5 dl gluteenitonta korppujauhoa (esim. perunasta)
Koristeluun: vadelmahilloa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, kardemumma, vadelma, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, manteli, peruna (juures), E450, E300, E331, durra, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, psylliumsiemen, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää kananmunat yksitellen taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan.

4. Lisää neste. Sekoita taikina tasaiseksi.

5. Voitele ja jauhota piirakkavuoka (halkaisija n. 26 cm). Levitä taikina lastalla painellen vuokaan.

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Jäähdytä.

7. (Halutessasi voit kostuttaa ja maustaa piirakan pienellä määrällä vadelmamehua, puhdasta pullasutia apuna käyttäen.) Koristele ja mausta hillolla.