
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Piirakkataikinaan käytetään jauhoina mantelijauhoa, gluteenitonta durrajauhoseosta ja perunakorppujauhoa. Jos kananmuna ei sovi ruokavalioosi, voit korvata kolme kananmunaa esim. 2,5-3 dl hedelmäsosetta.
Paistamisen jälkeen piirakkaa voi kostuttaa mehutilkalla. Hillon lisäksi koristelussa voi käyttää myös tomusokerikuorrutetta.
Ainesosat
200 g | maidotonta margariinia |
2 dl | sokeria |
3 | kananmunaa |
2 dl | mantelijauhoa |
2 dl | gluteenitonta korppujauhoa (esim. perunasta) |
2 dl | gluteenitonta durrajauhoseosta |
1,5 tl | leivinjauhetta |
3 tl | kardemummaa |
1 dl | vahvaa vadelmamehua |
Vuokaan: | |
1 tl | maidotonta margariinia |
0,5 dl | gluteenitonta korppujauhoa (esim. perunasta) |
Koristeluun: | vadelmahilloa |
Valmistusohje
1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää kananmunat yksitellen taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan.
4. Lisää neste. Sekoita taikina tasaiseksi.
5. Voitele ja jauhota piirakkavuoka (halkaisija n. 26 cm). Levitä taikina lastalla painellen vuokaan.
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Jäähdytä.
7. (Halutessasi voit kostuttaa ja maustaa piirakan pienellä määrällä vadelmamehua, puhdasta pullasutia apuna käyttäen.) Koristele ja mausta hillolla.