Runebergin piirakka resepti

Runebergin piirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Runebergin piirakan muunnelmassa kananmuna korvataan hedelmäsoseella. 3 dl hedelmäsosetta vastaa 3 kananmunaa. Jos käytät omenasosetta taikinassa, piirakan koristelunkin voisi tehdä vaihteeksi omenahillolla.

Ainesosat

225 g maidotonta margariinia
2 dl sokeria
3 dl omenasosetta
2 dl mantelijauhoa
2,5 dl gluteenitonta korppujauhoa
1,5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
3 tl kardemummaa
(0,5 dl tarvittaessa vettä)
Vuokaan:  
1 tl maidotonta margariinia
0,5 dl gluteenitonta korppujauhoa
Koristeluun: vadelmahilloa
  sokerikuorrutetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, omena, kardemumma, vesi, vadelma, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, manteli, peruna (juures), E450, E300, E331, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
12
kpl

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää hedelmäsose.

3. Käytä ruokavalioon sopivaa korppujauhoa tai valmiita keksejä. (Jos käytät keksejä, murskaa ne korppujauhon rakennetta vastaavaksi muruksi.)

4. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.

5. Jos hedelmäsose oli kovin kiinteää ja taikina vaikuttaa liian kovalta, lisää tarvittaessa pieni tilkka (max 0,5 dl) vettä taikinaan.

6. Levitä taikina lastalla painellen voideltuun ja jauhotettuun pyöreään piirakkavuokaan (halkaisija n. 26 cm).

7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30-35 minuuttia. Jäähdytä.

8. (Halutessasi voit pullasutia apuna käyttäen kostuttaa ja maustaa piirakkaa pienellä määrällä nestettä.) Koristele. Kuvan piirakkaan tehtiin iso hilloympyrä ja sen ympärille sokerikuorruterenkaita.