
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Runebergin piirakan muunnelmassa kananmuna korvataan hedelmäsoseella. 3 dl hedelmäsosetta vastaa 3 kananmunaa. Jos käytät omenasosetta taikinassa, piirakan koristelunkin voisi tehdä vaihteeksi omenahillolla.
Ainesosat
225 g | maidotonta margariinia |
2 dl | sokeria |
3 dl | omenasosetta |
2 dl | mantelijauhoa |
2,5 dl | gluteenitonta korppujauhoa |
1,5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2 tl | leivinjauhetta |
3 tl | kardemummaa |
(0,5 dl | tarvittaessa vettä) |
Vuokaan: | |
1 tl | maidotonta margariinia |
0,5 dl | gluteenitonta korppujauhoa |
Koristeluun: | vadelmahilloa |
sokerikuorrutetta |
Valmistusohje
1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää hedelmäsose.
3. Käytä ruokavalioon sopivaa korppujauhoa tai valmiita keksejä. (Jos käytät keksejä, murskaa ne korppujauhon rakennetta vastaavaksi muruksi.)
4. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
5. Jos hedelmäsose oli kovin kiinteää ja taikina vaikuttaa liian kovalta, lisää tarvittaessa pieni tilkka (max 0,5 dl) vettä taikinaan.
6. Levitä taikina lastalla painellen voideltuun ja jauhotettuun pyöreään piirakkavuokaan (halkaisija n. 26 cm).
7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30-35 minuuttia. Jäähdytä.
8. (Halutessasi voit pullasutia apuna käyttäen kostuttaa ja maustaa piirakkaa pienellä määrällä nestettä.) Koristele. Kuvan piirakkaan tehtiin iso hilloympyrä ja sen ympärille sokerikuorruterenkaita.