Runebergin piirakka resepti

Runebergin piirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Runebergin torttujen taikinasta voi paistaa myös kokonaisen piirakan. Kuohkeaa ja mehevää piirakkaa riittää isommallekin joukolle. Koristele leivospaloiksi tai tarjoa kokonaisena kakkuna.

Ainesosat

400 g maidotonta margariinia
4 dl sokeria
4 kananmunaa
5 dl mantelijauhoa
4 dl gluteenitonta korppujauhoa
4 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
3 tl leivinjauhetta
2 dl manteli"kermaa"
1 dl vettä
Koristeluun: tomusokerikuorrutetta
  vadelmahilloa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, manteli, vesi, vadelma, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, peruna (juures), E450, E300, E330, E331, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E500/ruokasooda (leivinjauhe)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
24
kpl

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää taikinaan munat yksitellen, koko ajan vatkaten.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.

4. Lisää lopuksi nesteet.

5. Levitä taikina korkeareunaiselle leivinpaperilla vuoratulle pellille tasaiseksi levyksi.

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 18 minuuttia. Jäähdytä.

7. Leikkaa piirakka sopiviksi paloiksi ja koristele. Tee sokerikuorrutteesta rengas piirakkapalan pintaan. Laita pienellä lusikalla vadelmahilloa keskelle.