
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät
Runebergin torttujen taikinasta voi paistaa myös kokonaisen piirakan. Kuohkeaa ja mehevää piirakkaa riittää isommallekin joukolle. Koristele leivospaloiksi tai tarjoa kokonaisena kakkuna.
Ainesosat
400 g | maidotonta margariinia |
4 dl | sokeria |
4 | kananmunaa |
5 dl | mantelijauhoa |
4 dl | gluteenitonta korppujauhoa |
4 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
3 tl | leivinjauhetta |
2 dl | manteli"kermaa" |
1 dl | vettä |
Koristeluun: | tomusokerikuorrutetta |
vadelmahilloa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, kananmuna, manteli, vesi, vadelma, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, peruna (juures), E450, E300, E330, E331, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E500/ruokasooda (leivinjauhe)
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
24
kpl
1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää taikinaan munat yksitellen, koko ajan vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
4. Lisää lopuksi nesteet.
5. Levitä taikina korkeareunaiselle leivinpaperilla vuoratulle pellille tasaiseksi levyksi.
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 18 minuuttia. Jäähdytä.
7. Leikkaa piirakka sopiviksi paloiksi ja koristele. Tee sokerikuorrutteesta rengas piirakkapalan pintaan. Laita pienellä lusikalla vadelmahilloa keskelle.