
Makeat pullat ja muffinsit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät
Vehnätön ja gluteeniton Runebergin torttu muffinivuoassa.
Erimenussa on myös muutama muu Runebergin torttujen resepti, toisia ruoka-allergioita huomioiden. Kirjoita etusivulle hakusanaksi: "Runeberg".
Ainesosat
2 | kananmunaa |
1 dl | sokeria |
1 dl | fariinisokeria |
3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 dl | mantelirouhetta |
0,5 dl | mantelijauhoa |
2 tl | leivinjauhetta |
90 g | laktoositonta margariinia |
150 g | laktoositonta ranskankermaa |
1 dl | vadelmahilloa |
Kostutus: | |
1,5 rkl | omenatuoremehua |
3 rkl | säilykekirsikan lientä |
Koristeluun: | |
tomusokerikuorrutetta | |
vadelmahilloa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kananmuna, ruokosokeri, siirappi, manteli, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, vadelma, omena, kirsikka, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
22
kpl
1. Vaahdota munat ja sokerit.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan.
3. Sulata rasva. Sekoita sen joukkoon ranskankerma ja hillo. Lisää ne taikinaan.
4. Jaa taikina paperisiin muffinivuokiin.
5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
6. Kostuta muffinit omenamehu-kirsikkaliemellä pullasutia apuna käyttäen.
7. Koristele. Pursota sokerikuorrutteesta rengas ja lisää lusikalla hillosilmä.