Rucola-tsatsiki resepti

Rucola-tsatsiki
Kastikkeet

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Raikas kastike maistuu esimerkiksi grilliruuan tai kalan kanssa. Kokeile myös pilkottujen kasvisten dippinä.

Ainesosat

1 (200 g) kurkku
2 dl maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta)
0,5 nippua rucolaa
0,5 nippua ruohosipulia
0,5-1 tl suolaa
ripaus sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: kurkku, lehdellinen salaatti, ruohosipuli, ruokasuola, ruokosokeri, vesi, soijapapu, E440, E333, E331, E330, keinotekoinen aromi, luontainen määrittelemätön aromiuute, E306, E304, merisuola, hapate

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Pese ja saasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Laita siivilään valumaan.

2. Kaada "jugurtti" suodatinpussilla vuorattuun siivilään valumaan ja peitä. Nosta jääkaappiin 30-60 minuutiksi.

3. Huuhtele ja silppua rucola ja ruohosipuli.

4. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Säilytä jääkaapissa ennen tarjoilua.