Suolaiset piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tarjoa herkullista piirakkaa esimerkiksi kesän juhlissa. Voit valmistaa piirakan jo etukäteen ja tarjoilla kylmänä tai lämmittää ennen tarjoilua. Saat piirakasta maistuvan lounaan, kun tarjoilet kaverina vihersalaattia.
Ainesosat
Pohja: | |
1 dl | gluteenitonta tummaa jauhoseosta |
1 dl | täysjyväriisijauhoja |
0,5 dl | maidotonta perunasosetta |
0,75 dl | maidotonta porkkanasosetta |
2 rkl | perunahiutaleita |
0,75 tl | suolaa |
1 dl | rypsiöljyä |
Täyte: | |
3 | tomaattia |
150 g | vähälaktoosista vuohenjuustoa |
1 dl | tuoretta rucolaa |
0,5 dl | tuoretta ruohosipulia |
0,5 rkl | tuoretta kynteliä |
0,5 tl | sokeria |
0,25 tl | mustapippuria |
0,25 tl | sipulijauhetta |
Linkitetyt ruoka-aineet:
peruna (juures), porkkana, ruokasuola, tomaatti, vuohenmaito, vähälaktoosinen-laktoosia tuotteessa 10mg - alle 1g /100g, lehdellinen salaatti, ruohosipuli, kynteli, ruokosokeri, sipuli, tattari, pellavansiemen, psylliumsiemen, riisijauho, E471, E450, E300, E330, E331, rypsiöljy, rosmariini, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Valmista pohja. Sekoita ainekset huolellisesti, mutta älä vaivaa taikinaa.
2. Painele taikina uunivuoan pohjalle ja vähän matkaa reunoille.
3. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
4. Valmista täyte. Pese ja viipaloi tomaatit. Vuole vuohenjuustosta lastuja. Silppua rucola ja yrtit.
5. Asettele tomaatit esipaistetun pohjalle. Levitä päälle yrtit ja vuohenjuusto. Ripottele mausteet pinnalle.
6. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.