Röstiperunat resepti

Röstiperunat
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Röstit ovat raastetusta perunasta paistettuja lettusia. Tarjoile röstit esimerkiksi salaatin ja kalan lisukkeena. Jos haluat rösteihin lisää väriä, sekoita joukkoon myös raastettua porkkanaa, punajuurta tai bataattia.

Ainesosat

8 perunaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
0,75 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
Paistamiseen:  
2 rkl maidoton margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), sipuli, valkosipuli, ruokasuola, mustapippuri, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori perunat ja raasta hienoksi. Laita perunaraaste veteen.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Puserra perunaraaste kuivaksi ja sekoita joukkoon sipulisilppu ja mausteet.

3. Kuumenna lettupannulla tai paistinpannulla rasvaa. Paista taikinasta pieniä pihvejä.