Rosolli resepti

Rosolli
Salaatit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Rosolli maistuu joulupöydässä tai syksyllä sadonkorjuun aikaan. Perunat ja porkkanat voit keittää kokonaisina samassa kattilassa (keittoaika n. 25 minuuttia). Kokonaiset punajuuret kannattaa keittää omassa kattilassaan, koska niistä irtoaa väriä (keittoaika n. 40 minuuttia). Keitetyn punajuuren sijasta voit käyttää myös etikkaan säilöttyjä punajuuria. Jos laitat sipulin raakana, kannattaa valita miedon makuinen hopeasipuli tai kuullottaa keltasipulia hetki öljytilkassa. Rosolliin sopii myös maustekurkku.

Voit valmistaa rosollin kaveriksi kastikkeen: sekoita tilkka punajuurilientä ruokavalioosi sopivaan vaahtoutuvaan vispivalmisteeseen.

Ainesosat

2 keitettyä perunaa
2 keitettyä porkkanaa
2 keitettyä punajuurta
1 omena
1 sipuli
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), porkkana, punajuuri, omena, sipuli

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Kuori ja kuutioi kypsät perunat, porkkanat ja punajuuret.

2. Pese ja halutessasi kuori omenat. Kuutioi. Kuori ja kuutioi sipuli.

3. Asettele kasviskuutiot tarjoiluvadille. Jos kaikki ainekset sopivat kaikille ruokailijoille, voit sekoittaa rosollin ainekset keskenään.

Reseptiin liittyviä tuotteita