
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Rosolli maistuu joulupöydässä tai syksyllä sadonkorjuun aikaan. Perunat ja porkkanat voit keittää kokonaisina samassa kattilassa (keittoaika n. 25 minuuttia). Kokonaiset punajuuret kannattaa keittää omassa kattilassaan, koska niistä irtoaa väriä (keittoaika n. 40 minuuttia). Keitetyn punajuuren sijasta voit käyttää myös etikkaan säilöttyjä punajuuria. Jos laitat sipulin raakana, kannattaa valita miedon makuinen hopeasipuli tai kuullottaa keltasipulia hetki öljytilkassa. Rosolliin sopii myös maustekurkku.
Voit valmistaa rosollin kaveriksi kastikkeen: sekoita tilkka punajuurilientä ruokavalioosi sopivaan vaahtoutuvaan vispivalmisteeseen.
Ainesosat
2 | keitettyä perunaa |
2 | keitettyä porkkanaa |
2 | keitettyä punajuurta |
1 | omena |
1 | sipuli |
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi kypsät perunat, porkkanat ja punajuuret.
2. Pese ja halutessasi kuori omenat. Kuutioi. Kuori ja kuutioi sipuli.
3. Asettele kasviskuutiot tarjoiluvadille. Jos kaikki ainekset sopivat kaikille ruokailijoille, voit sekoittaa rosollin ainekset keskenään.