
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Näissä sämpylöissä on riisiä kolmella tapaa: hiutaleina, täysjyväjauhoina ja hienoina jauhoina. Leivonnan apuaineilla, psylliumilla ja ksantaanilla, saadaan taikinaan hyvä rakenne. Nauti sämpylöitä tuoreena rasvanokareen kera tai täytä eväsleiväksi.
Ainesosat
5 dl | vettä |
3 dl | riisihiutaleita |
3 tl | psylliumia |
1 pussi | kuivahiivaa |
2 tl | sokeria |
1 tl | suolaa |
1 dl | rypsiöljyä |
0,5 tl | ksantaania |
3 dl | täysjyväriisijauhoa |
2 dl | hienoa riisijauhoa |
Valmistusohje
1. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita kulhossa neste, hiutaleet ja psyllium. Turvota 10 minuuttia.
2. Lisää taikinaan hiiva, sokeri, suola ja öljy.
3. Sekoita erillisessä kulhossa ksantaani ja 3 dl täysjyväriisijauhoja. Lisää seos taikinaan ja vatkaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 2 minuuttia.
4. Lisää taikinaan 2 dl hienoa riisijauhoa. Vatkaa voimakkaasti vielä 2 minuuttia.
5. Nostele lusikalla taikinasta kekoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taikinan kuuluu olla löysää, muttei valuvaa. Muotoile taikinakekoja halutessasi vedellä kostutetuin käsin.
6. Kohota n. 15 minuuttia.
7. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.