Riisisämpylät resepti

Riisisämpylät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Näissä sämpylöissä on riisiä kolmella tapaa: hiutaleina, täysjyväjauhoina ja hienoina jauhoina. Leivonnan apuaineilla, psylliumilla ja ksantaanilla, saadaan taikinaan hyvä rakenne. Nauti sämpylöitä tuoreena rasvanokareen kera tai täytä eväsleiväksi.

Ainesosat

5 dl vettä
3 dl riisihiutaleita
3 tl psylliumia
1 pussi kuivahiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
0,5 tl ksantaania
3 dl täysjyväriisijauhoa
2 dl hienoa riisijauhoa
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, ruokasuola, ksantaanikumi, riisi (vilja), psylliumsiemen, hiiva, E491, rypsiöljy, riisijauho

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita kulhossa neste, hiutaleet ja psyllium. Turvota 10 minuuttia.

2. Lisää taikinaan hiiva, sokeri, suola ja öljy.

3. Sekoita erillisessä kulhossa ksantaani ja 3 dl täysjyväriisijauhoja. Lisää seos taikinaan ja vatkaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 2 minuuttia.

4. Lisää taikinaan 2 dl hienoa riisijauhoa. Vatkaa voimakkaasti vielä 2 minuuttia.

5. Nostele lusikalla taikinasta kekoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taikinan kuuluu olla löysää, muttei valuvaa. Muotoile taikinakekoja halutessasi vedellä kostutetuin käsin.

6. Kohota n. 15 minuuttia.

7. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.