Makeat pullat ja muffinsit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Näissä pullissa on viljoista käytetty ainoastaan riisiä. Tarjoa pullat tuoreina ja pakasta yli jääneet.
Ainesosat
Puuro: | |
1,5 dl | riisihiutaleita |
2,5 dl | vettä |
Muut ainekset: | |
2 dl | vettä |
1 dl | sokeria |
0,75 tl | suolaa |
1,5 pussia | kuivahiivaa |
6 dl | riisijauhoja (hienoa ja karkeaa) |
100 g | maidotonta margariinia |
Päälle: | |
maidotonta margariinia | |
raesokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
riisi (vilja), vesi, ruokosokeri, ruokasuola, rypsiöljy, hiiva, E491, riisijauho, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
25
kpl
1. Valmista puuro. Lisää hiutaleet kiehuvaan veteen. Keitä puuroa miedolla lämmöllä, kunnes se sakenee.
2. Kaada puuro vatkauskulhoon. Lisää vesi, sokeri ja suola.
3. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon ja lisää taikinaan vuorotellen sulatetun rasvan kanssa.
4. Jaa taikina paperivuokiin. Yhteen vuokaan tulee n. ruokalusikallinen taikinaa. Kohota 20 minuuttia.
5. Sipaise jokaisen pullan päälle nokare rasvaa ja raesokeria.
6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.