Riisipulla resepti

Riisipulla
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Näissä pullissa on viljoista käytetty ainoastaan riisiä. Tarjoa pullat tuoreina ja pakasta yli jääneet.

Ainesosat

Puuro:  
1,5 dl riisihiutaleita
2,5 dl vettä
Muut ainekset:  
2 dl vettä
1 dl sokeria
0,75 tl suolaa
1,5 pussia kuivahiivaa
6 dl riisijauhoja (hienoa ja karkeaa)
100 g maidotonta margariinia
Päälle:  
  maidotonta margariinia
  raesokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: riisi (vilja), vesi, ruokosokeri, ruokasuola, rypsiöljy, hiiva, E491, riisijauho, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
25
kpl

1. Valmista puuro. Lisää hiutaleet kiehuvaan veteen. Keitä puuroa miedolla lämmöllä, kunnes se sakenee.

2. Kaada puuro vatkauskulhoon. Lisää vesi, sokeri ja suola.

3. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon ja lisää taikinaan vuorotellen sulatetun rasvan kanssa.

4. Jaa taikina paperivuokiin. Yhteen vuokaan tulee n. ruokalusikallinen taikinaa. Kohota 20 minuuttia.

5. Sipaise jokaisen pullan päälle nokare rasvaa ja raesokeria.

6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.