
Kalaruuat
Suolaiset piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Valmista pizzapohja vaihteeksi keitetystä riisistä. Täytä pizza lempitäytteilläsi tai kokeile tässä reseptissä mainittuja täytteitä. Tonnikalan tilalla voit käyttää myös kotimaisia luonnonkalasäilykkeitä. Ohjeella tulee pellillinen pizzaa.
Ainesosat
Pohja: | |
3 dl | riisiä |
4,5 dl | vettä |
1 | sipuli |
100 g | porkkanaa |
2 | kananmunaa |
0,5 tl | currya |
Täyte: | |
2 | sipulia |
3 | tomaattia |
550 g | tonnikalaa |
1 rkl | oreganoa |
300 g | laktoositonta juustoraastetta |
Linkitetyt ruoka-aineet:
riisi (vilja), vesi, sipuli, porkkana, kananmuna, tomaatti, tonnikala, oregano, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, E1105 (muna), kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), korianteri, kurkuma, apila, juustokumina, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Valmista pohja. Kiehauta neste. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori, huuhtele ja raasta porkkana.
3. Lisää hieman jäähtyneeseen riisiin munat, sipulit ja porkkana.
4. Painele taikina pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi levyksi.
5. Viipaloi täytteen sipulit ja tomaatit. Lisää pohjan päälle tonnikala, sipulit ja tomaatit. Ripottele päälle oreganoa ja viimeiseksi juustoraaste.
6. Paista 250-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.