
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Gluteenittomat ja vehnättömät riisipiirakat riisijauhosta. Nämä ovat parhaimmillaan juuri uunista otettuna.
Voit halutessasi käyttää myös muita ruokavalioon sopivia gluteenittomia jauhoja kuten tattaria.
Ainesosat
Puuro: | |
2 l | vettä |
1,5 tl | suolaa |
4 dl | puuroriisiä |
1 rkl | maidotonta margariinia |
Taikina: | |
350 g | hienoa riisijauhoa |
1 tl | suolaa |
n. 5 dl | kiehuvaa vettä |
Leivontaan: | hienoa riisijauhoa |
Voiteluun: | maidotonta margariinia |
kuumaa vettä |
Valmistusohje
1. Valmista puuro. Kiehauta vesi ja mausta suolalla. Lisää riisi ja keitä kypsäksi välillä sekoittaen. Lisää tarvittaessa kiehuvaa vettä. Puuron pitää olla veitsellä levitettettävää, ei tiivistä. Lisää rasva.
2. Tee taikina. Kaada kulhoon jauhot ja suola. Keitä vesi ja lisää se jauhojen sekaan nopeasti haarukalla sekoittaen. Lisää vettä sen verran mitä jauhot imevät. Taikinan kuuluu olla tiivistä, ei vetistä.
3. Kumoa taikina pöydälle. Pyörittele käsin tasaisiksi, ohuiksi tangoiksi ja leikkaa pieniksi paloiksi. Pyörittele pallot pyöreiksi lihapullan kokoisiksi palloiksi. Peitä pallot muovilla, koska taikina kuivuu nopeasti.
4. Kaada pöydälle jauhoja. Painele taikinapallo litteäksi jauhojen seassa ja muotoile pulikalla piirakan muotoon.
5. Lisää ruokalusikallinen puuroa piirakkapohjan päälle, levitä tasaiseksi ja rypytä.
6. Paista 275-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes piirakat saavat hieman väriä. Voitele piirakat uunista otettuasi vesi-rasvaseoksella ja jäähdytä.