Riisipeltileipä resepti

Riisipeltileipä
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä peltileipä on helppo valmistaa, mutta valmistaminen pitää muistaa aloittaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Samalla menetelmällä voit valmistaa peltileipää myös tattarirouheesta. Anna leivän jäähtyä ennen kuin leikkaat sen palasiksi veitsellä tai saksilla.

Ainesosat

1,5 l kasvijuomaa (esim. riisistä)
6 dl puuroriisiä
1,5 tl suolaa
2 kananmunaa
1 dl täysjyväriisijauhoa
0,5 dl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, riisijauho, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
16
kpl

1. Sekoita neste ja riisi kulhossa. Liota yön yli jääkaapissa.

2. Lisää taikinan joukkoon muut ainekset. Sekoita tasaiseksi.

3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille. Sekoita tarvittaessa vielä taikinaa pellillä, jotta riisi levittyy tasaisesti.

4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 60 minuuttia.

5. Anna jäähtyä ennen kuin leikkaat paloiksi.