
Makeat piparit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Yksinkertainen moneen ruokavalioon sopiva nekkuneliöresepti. Riisihiutaleiden sijaan voit käyttää myös muita ruokavalioosi sopivia hiutaleita. Nekkuneliöt sopivat pieniksi makeiksi naposteltaviksi. Säilytä kuivassa paikassa.
Ainesosat
125 g | maidotonta margariinia |
6 dl | riisihiutaleita |
0,5 dl | siirappia |
1,5 dl | sokeria |
1 tl | ruokasoodaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
riisi (vilja), siirappi, ruokosokeri, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, E500/ruokasooda (leivinjauhe)
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
50
kpl
1. Sulata rasva.
2. Murskaa riisihiutaleita vähän pienemmiksi. Sekoita sulan rasvan joukkoon kaikki taikinan ainekset.
3. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle pellille n. 30 x 35 cm levyksi. Seos on murumaista, joten painele seosta tiukasti.
4. Paista 175-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
5. Vedä leivinpaperi pois pelliltä ja leikkaa keksilevy pieniksi neliöiksi. Anna jäähtyä ennen pakkaamista.