Riisimuropalat resepti

Riisimuropalat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Riisimuropalat ovat nopeita ja helppoja leivonnaisia, jotka valmistuvat ilman uunia. Voit käyttää margariinin tilalla myös kookosrasvaa. Voit valmistaa riisimuropalat myös muista ruokavalioosi sopivista muroista, esimerkiksi murskatuista maissihiutaleista. Tarkista käyttämiesi riisimurojen ainesosaluettelo, sillä monissa riisimuroissa on ohramallasta.

Ainesosat

1,5 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl gluteenittomia riisimuroja (tarkista ainesosat)
75 g maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, keinotekoinen aromi, kaakaojauhe, kaakaovoi, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
30
kpl

1. Sekoita sokerit, kaakaojauhe ja riisimurot.

2. Sulata rasva.

3. Yhdistä rasva kuiviin aineisiin. Sekoita hyvin.

4. Vuoraa jääkaappiin mahtuva pelti tai tarjotin leivinpaperilla. Lusikoi massasta pieniä nokareita leivinpaperille. Nosta jääkaappiin jähmettymään.