
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Joulutorttuja pystyy leipomaan käyttämällä jauhoista vain riisijauhoa. Taikina on kyllä murenevaista, joten tee taikina aiemmin jääkaappiin ja muotoile kylmästä taikinasta varovasti torttuja. Tortut ovat parhaimmillaan uunilämpiminä ja maistuvat niin hyviltä, ettei säästöön meinaa jäädäkään. Varo kuumaa luumuhilloa! Jos kananmuna sopii ruokavalioosi, voit voidella tortut sillä.
Ainesosat
150 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | riisijauhoa |
1,25 dl | täysjyväriisijauhoa |
0,5 tl | leivinjauhetta |
1 dl | kylmää vettä |
Täyte: | |
200 g | luumumarmeladia |
Voiteluun: | |
0,25 dl | siirappia |
0,25 dl | kiehuvaa vettä |
Valmistusohje
1. Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe tasaiseksi seokseksi.
2. Lisää joukkoon kylmä vesi nopeasti sekoittaen. Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin. Taikina kannattaa tehdä edellisenä päivänä, jolloin se on helpommin leivottavaa.
3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Paina pyöreällä torttumuotilla taikinasta pyörylöitä. Kostuta pyörylöiden reunat vedellä.
4. Laita toiselle puolen pyörylää noin teelusikallinen marmeladia. Nosta toinen puoli marmeladin päälle ja painele torttumuotin reunalla tai haarukalla reuna kiinni.
5. Voitele tortut siirappi-vesi seoksella.
6. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.