Riisijoulutortut resepti

Riisijoulutortut
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Joulutorttuja pystyy leipomaan käyttämällä jauhoista vain riisijauhoa. Taikina on kyllä murenevaista, joten tee taikina aiemmin jääkaappiin ja muotoile kylmästä taikinasta varovasti torttuja. Tortut ovat parhaimmillaan uunilämpiminä ja maistuvat niin hyviltä, ettei säästöön meinaa jäädäkään. Varo kuumaa luumuhilloa! Jos kananmuna sopii ruokavalioosi, voit voidella tortut sillä.

Ainesosat

150 g maidotonta margariinia
1,5 dl riisijauhoa
1,25 dl täysjyväriisijauhoa
0,5 tl leivinjauhetta
1 dl kylmää vettä
Täyte:  
200 g luumumarmeladia
Voiteluun:  
0,25 dl siirappia
0,25 dl kiehuvaa vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, luumu, siirappi, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
25
kpl

1. Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe tasaiseksi seokseksi.

2. Lisää joukkoon kylmä vesi nopeasti sekoittaen. Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin. Taikina kannattaa tehdä edellisenä päivänä, jolloin se on helpommin leivottavaa.

3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Paina pyöreällä torttumuotilla taikinasta pyörylöitä. Kostuta pyörylöiden reunat vedellä.

4. Laita toiselle puolen pyörylää noin teelusikallinen marmeladia. Nosta toinen puoli marmeladin päälle ja painele torttumuotin reunalla tai haarukalla reuna kiinni.

5. Voitele tortut siirappi-vesi seoksella.

6. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.