
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Ihanat riisidonitsit paistuvat parhaiten donitsipellillä, mutta voit myös pursottaa taikinaa renkaiksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taikinan pursottaminen ei ole välttämätöntä, vaan voit myös muotoilla käsin donitseja ja nostella ne donitsivuoan koloihin. Voit valmistaa sokeroituja donitseja, kuten reseptissä, tai koristella donitsit sulatetulla suklaalla.
Ainesosat
2,5 dl | vettä |
1 pussi | kuivahiivaa |
1,5 tl | psylliumia |
1 dl | sokeria |
1 tl | suolaa |
1,5 tl | kardemummaa |
50 g | maidotonta margariinia |
0,5 dl | karkeaa riisijauhoa |
5 dl | hienoa riisijauhoa |
Pellille: | maidotonta margariinia |
Päälle: | |
50 g | maidotonta margariinia |
n. 1 dl | sokeria |
Valmistusohje
1. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Vatkaa joukkoon hiiva ja psyllium. Anna turvota 10 minuuttia.
2. Lisää taikinaan sokeri, suola, kardemumma, pehmeä rasva ja puolet jauhoista. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 3 minuuttia.
3. Lisää loput jauhot ja vatkaa vielä 3 minuuttia.
4. Voitele donitsipellin kolot.
5. Lusikoi taikina pursotinpussiin, jossa on iso tylla. Pursota taikina pellin koloihin. Voit myös pursottaa taikinaa tavalliselle leivinpaperilla vuoratulle pellille.
6. Kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Peitä donitsit tarvittaessa foliolla 10 minuutin paiston jälkeen, jos pinta uhkaa tummua liikaa.
8. Irrota donitsit pelliltä. Voitele sulatetulla margariinilla ja pyöräytä sokerissa.