Riisidonitsit resepti

RIisidonitsit
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Ihanat riisidonitsit paistuvat parhaiten donitsipellillä, mutta voit myös pursottaa taikinaa renkaiksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taikinan pursottaminen ei ole välttämätöntä, vaan voit myös muotoilla käsin donitseja ja nostella ne donitsivuoan koloihin. Voit valmistaa sokeroituja donitseja, kuten reseptissä, tai koristella donitsit sulatetulla suklaalla.

Ainesosat

2,5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
1,5 tl psylliumia
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1,5 tl kardemummaa
50 g maidotonta margariinia
0,5 dl karkeaa riisijauhoa
5 dl hienoa riisijauhoa
Pellille: maidotonta margariinia
Päälle:  
50 g maidotonta margariinia
n. 1 dl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, ruokasuola, kardemumma, hiiva, E491, psylliumsiemen, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, riisi (vilja), riisijauho

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Vatkaa joukkoon hiiva ja psyllium. Anna turvota 10 minuuttia.

2. Lisää taikinaan sokeri, suola, kardemumma, pehmeä rasva ja puolet jauhoista. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 3 minuuttia.

3. Lisää loput jauhot ja vatkaa vielä 3 minuuttia.

4. Voitele donitsipellin kolot.

5. Lusikoi taikina pursotinpussiin, jossa on iso tylla. Pursota taikina pellin koloihin. Voit myös pursottaa taikinaa tavalliselle leivinpaperilla vuoratulle pellille.

6. Kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia.

7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Peitä donitsit tarvittaessa foliolla 10 minuutin paiston jälkeen, jos pinta uhkaa tummua liikaa.

8. Irrota donitsit pelliltä. Voitele sulatetulla margariinilla ja pyöräytä sokerissa.