Riisi-tonnikalasalaatti resepti

Riisi-tonnikalasalaatti
Salaatit
Kalaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Riisi-tonnikalasalaatin ohje toimii hyvänä perusreseptinä ja on helposti muokattavissa. Salaattiin sopii myös esimerkiksi omena kuutioina, puolikas avokado kuutioina tai vaikka palanen jäävuorisalaattia pilkottuna. Salaattia voi muokata myös esimerkiksi keitetyillä kananmunan puolikkailla, fetajuustolla tai vaikka kirsikkatomaateilla. Valitse raaka-aineet oman ruokavaliosi mukaan.

Annosmääräarvio: 4 lounassalaattia tai 6-8 lisukesalaattia lautaselle.

Ainesosat

2 dl irtonaista riisiä (raakana)
200 g herne-maissi-paprika-pakastesekoitusta
300 g tonnikalaa
1 sipuli
0,5 dl rypsiöljyä
50 g tuoretta persiljaa
0,5 tl suolaa
0,5-1 tl mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: riisi (vilja), herne, maissi (vihannes), paprika (vihannes), tonnikala, sipuli, persilja, ruokasuola, rypsiöljy, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. (Saat riisistä irtonaista, kun keität sen runsaassa vedessä ja valutat ylimääräisen veden pois.)

2. Keitä herne-maissi-paprikasekoitus pussin ohjeen mukaan (ainakin ulkomaiset pakastevihannekset kannattaa keittää) ja anna jäähtyä. Yhdistä kasvikset riisiin.

3. Palastele tonnikala riisin joukkoon.

4. Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi ja lisää salaattiin.

5. Lisää öljyä salaattiin. Pilko joukkoon persiljaa (tai muuta mieluista yrttiä), ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Sekoita ainekset keskenään.

Vinkki: Voit tarjoilla salaatin lämpimänä tai kylmänä. Salaatin voi tehdä jääkaappiin maustumaan hyvissä ajoin ennen tarjoilua.