Riisi-teffleivät resepti

Riisi-teffleivät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkulliset ja kuohkeat sämpylät maistuvat tuoreeltaan levitteellä sipaistuna. Kokeile myös halkaista ja täyttää lempitäytteilläsi.

Ohje: Diana Zeilstra

Ainesosat

5 dl vettä
2 tl psylliumia
ripaus suolaa
1,5 rkl leivinjauhetta
0,5 dl täysjyväriisijauhoa
0,75 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,5 tl ksantaania
0,5 dl perunakuitujauhetta
1,5 dl teffjauhoja
1 dl perunajauhoja
Vuokien voiteluun:  
2 rkl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, ksantaanikumi, psylliumsiemen, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, riisijauho, gluteeniton kaura, peruna (juures), teff, perunatärkkelys(jauho), rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Sekoita lämpimään veteen psyllium ja anna turvota 10 minuuttia.

2. Mittaa taikinaan suola, leivinjauhe, riisijauho, hiutaleet ja ksantaani. Sekoita tasaiseksi.

3. Lisää perunakuitujauhe ja loput jauhot.

4. Vatkaa taikinaa muutama minuutti yleiskoneessa tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla.

5. Nostele lusikoiden avulla taikinanokareita kevyesti öljyttyihin muffinivuokiin. Älä täytä aivan reunaa myöten.

6. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.

Mikäli käytät muffinipeltiä, poista leipäset pellin koloista heti paiston jälkeen ja jäähdytä ritilän päällä. Vuoassa leipäset keräävät nestettä ja kostuvat. Jos käytät paperisia vuokia, irrottamisella ei ole kiire.