
Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Leivo herkulliset riisi-tattarisämpylät vaikka iltapalaksi. Nauti tuoreena ja pakasta loput.
Ainesosat
7,5 dl | tattarihiutaleita |
1 rkl | psylliumia |
10 dl | lämmintä vettä |
50 g | tuorehiivaa |
5 tl | siirappia |
2,5 tl | suolaa |
11 dl | riisijauhoja (hienoa ja karkeaa) |
150 g | maidotonta margariinia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, hiiva, siirappi, ruokasuola, tattari, psylliumsiemen, riisijauho, riisi (vilja), rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
50
kpl
1. Turvota hiutaleita ja psylliumia vedessä n. 10 minuuttia. Tarvitset jauhoja vähemmän, kun turvotat hiutaleita.
2. Lisää hiiva, siirappi, suola ja jauhot. Sekoita hyvin sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Sulata rasva ja lisää taikinaan.
3. Nostele ruokalusikalla taikinanokareita leivinpaperille. Taikina on löysähköä. Kohota 20-30 minuuttia.
4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.