Riisi-tattarisämpylät resepti

Riisi-tattarisämpylät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Leivo herkulliset riisi-tattarisämpylät vaikka iltapalaksi. Nauti tuoreena ja pakasta loput.

Ainesosat

7,5 dl  tattarihiutaleita
1 rkl psylliumia
10 dl lämmintä vettä
50 g tuorehiivaa
5 tl siirappia
2,5 tl suolaa
11 dl riisijauhoja (hienoa ja karkeaa)
150 g maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, hiiva, siirappi, ruokasuola, tattari, psylliumsiemen, riisijauho, riisi (vilja), rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
50
kpl

1. Turvota hiutaleita ja psylliumia vedessä n. 10 minuuttia. Tarvitset jauhoja vähemmän, kun turvotat hiutaleita.

2. Lisää hiiva, siirappi, suola ja jauhot. Sekoita hyvin sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Sulata rasva ja lisää taikinaan.

3. Nostele ruokalusikalla taikinanokareita leivinpaperille. Taikina on löysähköä. Kohota 20-30 minuuttia.

4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.