
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Nämä maistuvat pullat valmistetaan riisijauhosta ja tapiokatärkkelyksestä. Pullat saavat kauniin värin, kun ne voidellaan persikkasoseella ennen paistoa. Saat helposti ryhdikkäitä pullia paistamalla ne muffinipellin koloissa. Tarjoa pullat tuoreina ja pakasta ylijääneet jäähtyneinä.
Ainesosat
2,5 dl | vettä |
2 tl | psylliumia |
1 pussi | kuivahiivaa |
0,5 dl | persikkasosetta |
1 dl | sokeria |
0,5 tl | suolaa |
0,5 rkl | kardemummaa |
n. 4 dl | hienoja riisijauhoja |
3 dl | tapiokatärkkelystä |
100 g | maidotonta margariinia |
Vuokaan: | maidotonta margariinia |
Voiteluun: | persikkasosetta |
Pinnalle: | raesokeria |
Valmistusohje
1. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita nesteeseen psyllium ja hiiva. Anna levätä 10 minuuttia.
2. Lisää taikinaan sose, sokeri ja mausteet.
3. Lisää taikinaan ensin 2 dl riisijauhoja ja 3 dl tapiokatärkkelystä. Sekoita sähkövatkaimen taikinakoukulla muutama minuutti.
4. Lisää pehmeä rasva. Lisää riisijauhoja vähitellen n. 2 dl, kunnes taikina on vielä löysää, muttei valuvaa.
5. Voitele muffinipellin kolot rasvalla. Jaa taikina koloihin. Muotoile pullan pinta tasaiseksi taputtelemalla kevyesti. Kädet kannattaa kastaa veteen ennen taputtelua.
6. Kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
7. Voitele pullat persikkasoseella. Ripottele pinnalle raesokeria.
8. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Peitä pinta foliolla ja paista vielä 5 minuuttia, jotta pullat kypsyvät sisältä, mutta pinta ei pala.