Riisi-romanescomuffinit resepti

Riisi-romanescomuffinit
Suolaiset leivät
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Romanesco-kaalin koristeelliset nuput sopivat hyvin koristeeksi muffineihin.

Ainesosat

2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl riisijauhoa
1 rkl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 rkl pizzamaustetta
1 pieni sipuli
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
2 dl vettä
100 g maidotonta margariinia
1 dl maidotonta "juusto"raastetta
Päälle: romanesconuppuja
Koristeeksi: persiljaa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, sipuli, tomaatti, vesi, kukkakaali, persilja, vehnätärkkelys jossa gluteenia enintään 20mg/kg, riisijauho, sokerijuurikaskuitu, peruna (juures), ruokosokeri, porkkana, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, oregano, basilika, valkosipuli, mustapippuri, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
16
kpl

1. Sekoita kuivat aineet vatkauskulhossa. Jauhoina voit käyttää mitä tahansa ruokavalioon sopivia jauhoja, kunhan yhteismäärä on 4 dl.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Pilko aurinkokuivatut tomaatit.

3. Lisää vesi, sulatettu rasva ja kasvissilput kuivien aineiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi, älä vatkaa. Taikina saa olla löysähköä. ”Juuston” voi lisätä taikinan sekaan tai laittaa päälle romanesconupun ympärille.

4. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Paina keskelle kaalinnuppu.

5. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.