Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tässä piirakassa käytetään jauhoista vain riisiä. Laita kakkuun mustikoita tai muita mieluisia marjoja. Tarjoa sellaisenaan tai ruokavalioon sopivan vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
Ainesosat
2 | kananmunaa |
1,5 dl | sokeria |
4 dl | täysjyväriisijauhoja |
1,5 tl | leivinjauhetta |
1,5 tl | vanilliinisokeria |
50 g | maidotonta margariinia |
1 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
2,5-3 dl | jäisiä mustikoita |
Vuoan voiteluun: | maidotonta margariinia |
Jauhotukseen: | karkeaa riisijauhoa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kananmuna, ruokosokeri, mustikka, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), riisijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, keinotekoinen aromi, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E160a, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl
1. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva.
3. Lisää vaahtoon varovasti ja vuorotellen kuivia aineita, rasvaa ja nestettä.
4. Kääntele lopuksi joukkoon jäiset mustikat.
5. Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Kumoa taikina vuokaan.
6. Paista 175-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.