Riisi-mustikkapiirakka resepti

Riisi-mustikkapiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tässä piirakassa käytetään jauhoista vain riisiä. Laita kakkuun mustikoita tai muita mieluisia marjoja. Tarjoa sellaisenaan tai ruokavalioon sopivan vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Ainesosat

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
4 dl täysjyväriisijauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl vanilliinisokeria
50 g maidotonta margariinia
1 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
2,5-3 dl jäisiä mustikoita
Vuoan voiteluun: maidotonta margariinia
Jauhotukseen: karkeaa riisijauhoa
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, mustikka, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), riisijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, keinotekoinen aromi, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E160a, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva.

3. Lisää vaahtoon varovasti ja vuorotellen kuivia aineita, rasvaa ja nestettä.

4. Kääntele lopuksi joukkoon jäiset mustikat.

5. Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Kumoa taikina vuokaan.

6. Paista 175-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.