
Jälkiruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät
Riisipuurosta saa helposti jälkiruuan, kun sekoittaa sen joukkoon kiisseliä. Koristele jälkiruoka esimerkiksi hedelmäviipaleilla tai kookoshiutaleilla. Reseptikuvassa on käytetty appelsiiniviipaleita.
Ainesosat
Puuro: | |
5 dl | kookos-riisijuomaa |
1 dl | puuroriisiä |
0,5 tl | suolaa |
Kiisseli: | |
5 dl | kookos-riisijuomaa |
0,5 dl | maissitärkkelystä |
3 rkl | sokeria |
2 tl | vanilliinisokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokasuola, ruokosokeri, vesi, kookos, riisi (vilja), E341, E412, E418, E415, merisuola, keinotekoinen aromi, luontainen määrittelemätön aromiuute, maissitärkkelys
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Valmista puuro mittaamalla kattilaan kasvijuoma ja riisi. Keitä kypsäksi n. 40 minuuttia. Mausta suolalla ja jätä jäähtymään.
2. Valmista kiisseli mittaamalla kattilaan kasvijuoma, tärkkelys ja sokeri. Sekoita huolellisesti käsivispilällä.
3. Aloita kiisselin kuumentaminen. Sekoita koko ajan rauhallisesti pohjia myöten. Kun kiisseli alkaa kiehua, pienennä lämpöä ja keitä 3 minuuttia.
4. Mausta kiisseli vanilliinisokerilla. Anna kiisseli jäähtyä.
5. Sekoita keskenään puuro ja kiisseli. Tarjoile huoneenlämpöisenä tai jääkaappikylmänä.