Riisi-kookosjälkiruoka resepti

Riisi-kookosjälkiruoka
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Riisipuurosta saa helposti jälkiruuan, kun sekoittaa sen joukkoon kiisseliä. Koristele jälkiruoka esimerkiksi hedelmäviipaleilla tai kookoshiutaleilla. Reseptikuvassa on käytetty appelsiiniviipaleita.

Ainesosat

Puuro:  
5 dl kookos-riisijuomaa
1 dl puuroriisiä
0,5 tl suolaa
Kiisseli:  
5 dl kookos-riisijuomaa
0,5 dl maissitärkkelystä
3 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, ruokosokeri, vesi, kookos, riisi (vilja), E341, E412, E418, E415, merisuola, keinotekoinen aromi, luontainen määrittelemätön aromiuute, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Valmista puuro mittaamalla kattilaan kasvijuoma ja riisi. Keitä kypsäksi n. 40 minuuttia. Mausta suolalla ja jätä jäähtymään.

2. Valmista kiisseli mittaamalla kattilaan kasvijuoma, tärkkelys ja sokeri. Sekoita huolellisesti käsivispilällä.

3. Aloita kiisselin kuumentaminen. Sekoita koko ajan rauhallisesti pohjia myöten. Kun kiisseli alkaa kiehua, pienennä lämpöä ja keitä 3 minuuttia.

4. Mausta kiisseli vanilliinisokerilla. Anna kiisseli jäähtyä.

5. Sekoita keskenään puuro ja kiisseli. Tarjoile huoneenlämpöisenä tai jääkaappikylmänä.